Ви зараз переглядаєте Як заварювати пуер

Щоб правильно розкрити смакові, ароматичні та корисні властивості чаю необхідно дотримуватися рекомендацій щодо його заварювання.

Ось основні рекомендації щодо заварювання пуера:

  1. Використовувати гарну воду;
  2. Визначити кількість чаю відповідно до обсягу посуду;
  3. Прогріти посуд гарячою водою;
  4. Врахувати температуру води для заварювання залежно від виду чаю;
  5. Заварити чай та випити із задоволенням.

*Увага! Перша заварка у чаї пуер не вживається! Чай потрібно промити гарячою водою перед заварюванням. ** Зверніть увагу, розсипного пуера потрібно брати трохи менше, а пресованого трохи більше.

Метод приготування чаю: китайський та європейський способи.

Як правильно заварювати пуер? Існує два способи – китайський та європейський

Заварювання шен пуера (зелений, сирий) китайським способом (пінча).

Китайський спосіб – багаторазове заварювання методом протоки, короткочасним настоюванням – 3-4 с. У цій інструкції кількість чаю розрахована на об’єм 140 мл.

  • Кількість чаю – 4-5 г
  • Температура води – 80-90°С
  • Кількість заварювань – 10-15

Заварювання шен пуера (зелений, сирий) європейським способом

Європейський метод – одноразове заварювання з настоюванням 3-5 хв. У цій інструкції кількість чаю розрахована на об’єм 500 мл.

  • Кількість чаю – 6-7 г
  • Температура води – 80-90°С
  • Кількість заварювань – 1

Заварювання шу пуера (чорний, готовий) китайським способом (пінча)

Китайський спосіб – багаторазове заварювання методом протоки, короткочасним настоюванням – 3-4 с. У цій інструкції кількість чаю розрахована на об’єм 140 мл.

  • Кількість чаю – 5-6 г
  • Температура води – 96°С
  • Кількість заварювань – 10-12

Заварювання шу пуера (чорний, готовий) європейським способом

Європейський метод – одноразове заварювання з настоюванням 3-5 хв. У цій інструкції кількість чаю розрахована на об’єм 500 мл.

  • Кількість чаю – 7-10 г
  • Температура води – 96°С
  • Кількість заварювань – 1

Заварюваннябай пуера (білий) китайським способом (пінча)

Китайський спосіб – багаторазове заварювання методом протоки, короткочасним настоюванням – 3-4 с. У цій інструкції кількість чаю розрахована на об’єм 140 мл.

  • Кількість чаю – 4-5 г
  • Температура води – 80-90°С
  • Кількість заварювань – 10-15

Заварюваннябай пуера (білий) європейським способом

Європейський метод – одноразове заварювання з настоюванням 3-5 хв. У цій інструкції кількість чаю розрахована на об’єм 500 мл.

  • Кількість чаю – 6-7 г
  • Температура води – 80-90°С
  • Кількість заварювань – 1

Приємного Вам чаювання!