Підкатегорії, Фільтри
  • Білий прсований чай "Гун Мей Бін" 2018р (№480)Білий прсований чай "Гун Мей Бін" 2018р (№480)
    • Білий прсований чай "Гун Мей Бін" 2018р (№480)Білий прсований чай "Гун Мей Бін" 2018р (№480)
    • Білий прсований чай “Гун Мей Бін” 2018р (№480)

    • Переклад з китайської: Брови підношення або Імператорський чай Місце, дата виробництва: Фуцзянь, Фудін, Fuding White Tea, 2018 г. Вид: Білий чай Зовнішній вигляд: пресований білий чай, з великим чайним листям, трохи бруньок, зустрічаються черешки Смак: легкий, солодкуватий Аромат: теплий, грушевий Посмак:  приємний, що переходить в кислинку Колір настою: янтарний прозорий Найбільш слушний посуд для заварювання: порцелянова гайвань, глиняний і навіть…
  • Білий пресований чай "Лао Бай Ча Бін" 2018р (№600)Білий пресований чай "Лао Бай Ча Бін" 2018р (№600)
    • Білий пресований чай "Лао Бай Ча Бін" 2018р (№600)Білий пресований чай "Лао Бай Ча Бін" 2018р (№600)
    • Білий пресований чай “Лао Бай Ча Бін” 2018р (№600)

    • Переклад з китайської: Витриманий білий чай Місце, дата виробництва: Фуцзянь, Фудін, Fuding White Tea, 2016 р. Вид: Білий чай Зовнішній вигляд: пресований білий чай, з великим чайним листям, трохи бруньок, зустрічаться черешки Смак: легкий, солодкуватий Аромат: теплий, грушевий Посмак:  приємний, що переходить у кислинку Колір настою: янтарний прозорий Найбільш слушний посуд для заварювання: порцелянова гайвань, глиняний і навіть скляний чайник…

Особливою повагою серед істинних поціновувачів чаю користуються білі сорти. Білий чай – один з вишуканих та елітних. Він належить до слабоферментованих видів (показник ферментації від 5 до 7%). До найбільш відомих видів належать два, сировина для яких росте в горах Тайму Шань.у.

  1. Байхао Іньчжень або «Срібні голки». В якості сировини для виготовлення цього чаю використовуються бруньки з пухнастим ворсом, що з’являються на чайних кущах після зими, їх довжина варіюється від 3 до 3,5 сантиметрів. Найкращим часом для збору вважається березень (збір здійснюється в уранішній час при сонячній погоді). В ароматі такого чаю відчувається легкість, свіжість, йому притаманні пряні трав’яні та квіткові малинові нотки. «Срібні Голки» – це білий чай з витонченим солодкуватим смаком з ягідною кислинкою, у напою тривалий, освіжаючий післясмак.
  2. Бай МуДань або «Білий піон». Також є одним з відомих сортів білого чаю. Він виробляється з бруньок, зібраних у квітні, на яких є два листочки, що вже розпустилися.

Справжній китайський чай представлено в інтернет-магазині «Cha». Серед різноманітних сортів особливе місце посідає унікальний білий чай. Купити його можна за вигідною ціною, оскільки ми працюємо без посередників. У нас представлений чай високої якості, який наші співробітники особисто вибирають, дегустують і привозять з Китаю в Україну. Для його виготовлення використовується добірна сировина, що росте в екологічно чистих регіонах.

Особливості виробництва

Виробництво білого чаю займає від 18 до 36 годин, виходячи з погодних умов та його сорту. Виготовлення здійснюється за стародавньою технологією і включає три етапи.

  1. Збір. Здійснюється тільки вручну, береться лише краще чайне листя, бруньки.
  2. Підв’ялювання (від 6 до 8 годин). Сировина тонким шаром розкладається і підв’ялюється під сонцем або в приміщеннях, які добре провітрюються. У цей період з листя йде надмірна волога.
  3. Сушка (у деяких випадках відбувається в печі). Виходячи з сорту, сушка може бути за низької температури (при 45 градусах) або двохетапною. Перші 10 хвилин листя сушиться при температурі 100 градусів, остаточне досушування здійснюється при 70-ти градусах.

На якість білого чаю безпосередньо впливає кількість ворсинок на бруньках.

У справжньому білому чаї, який можна замовити в Києві, Харкові, Одесі, Дніпрі, інших містах, міститься величезна кількість вітамінів, мікроелементів. Тому він не тільки смачний, але й дуже корисний для здоров’я. Доставка чаю здійснюється оперативно в будь-яку точку країни.