Підкатегорії, Фільтри
  • Бай Цзи Гуань піванічнофуцзянський чай Улун (№2400)Бай Цзи Гуань піванічнофуцзянський чай Улун (№2400)
    • Бай Цзи Гуань піванічнофуцзянський чай Улун (№2400)Бай Цзи Гуань піванічнофуцзянський чай Улун (№2400)
    • Бай Цзи Гуань піванічнофуцзянський чай Улун (№2400)

    • Переклад з китайської: Білий Півнячий Гребінь Місце, дата виробнитцтва: Провінція Фуцзянь, гори У І, весна 2021 г. Вид: Північнофуцзяньский улун Зовнішній вигляд: поважний, гарний лист, поздовжнє скручування Аромат: солодкий, тягучий сироп, деревний, з кислинкою брусничного листя Смак: обволікуючий, шоколадно-медовий, м'який Посмак: тривалий, зігріваючий, фруктовий, солодкий Колір настою: золотистий Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, товстостінна гайвань
  • Да Хун Пао північнофуцзянський улун (№2400)Да Хун Пао північнофуцзянський улун (№2400)
    • Да Хун Пао північнофуцзянський улун (№2400)Да Хун Пао північнофуцзянський улун (№2400)
    • Да Хун Пао північнофуцзянський улун (№2400)

    • Переклад з китайської: Великий Червоний Халат Місце, дата виробництва: Фуцзянь, У І Шань, весна 2021 р Вид: Північнофуцзяньский улун Зовнішній вигляд: чистий, поздовжньої скрутки Аромат: грушевий нектар Смак: насичений, пряний, печені фрукти Посмак: довгий, приємний, оксамитовий та обволікуючий Колір настою: коньячний Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, товстостінна гайвань
  • Дун Фан Мей Жень тайванський улун (№1600)Дун Фан Мей Жень тайванський улун (№1600)
    • Дун Фан Мей Жень тайванський улун (№1600)Дун Фан Мей Жень тайванський улун (№1600)
    • Дун Фан Мей Жень тайванський улун (№1600)

    • Переклад з китайської: Східна красуня Місце, дата виробництва: о. Тайвань, 2020 р. Вид: Тайваньский улун Зовнішній вигляд: природне, поздовжнє скручування листа. Переважно темний лист, видно світлі ворсисті бруньки Аромат: яскравий, солодкуватий, квітково-ягідний Смак: легка солодкість Посмак: пряний, м'який, медово-квітковий, легка терпкість з нотами червоного чаю і шампанського Колір настою: світлий янтар Найбільш слушний посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний…

«Темний Дракон», «Бірюзовий Чай», «Цин Ча» – це назви одного й того ж китайського чаю, який відомий поціновувачам як улун. Це не конкретний сорт, а велика група напівферментованих чаїв, ступінь ферментації яких варіюється від 20 до 60%. Китайці називають улун чаєм серединного шляху за рахунок збалансованості смаку й аромату. У смаку поєднуються чорні та червоні сорти, а в ароматі змішані нотки білих і зелених чаїв.

Виробляються улуни в двох провінціях Китаю (Фуцзянь і Гуандун) та на Тайвані з повністю дозрілого соковитого чайного листя, а не його пухнастих напіврозкритих бруньок. Близько години зібрана сировина підв’ялюється, підсушується для видалення зайвої вологи і розміщується в затінених ділянках для подальшої обробки. Далі відбувається так звана оббивка країв або струшування, також сировина може крутитися в спеціальному барабані, де оббивка країв відбувається шляхом попадання чайного листя на спеціальні внутрішні виступи. До того ж потрібно стежити за тим, щоб листя не ламалося. Такий спосіб передбачає окислення листя тільки по краях і прожилках листа, що називається частковою ферментацією.

Справжній китайський улун в Україні представлено в інтернет-магазині «Cha». Наша компанія одна з небагатьох, яка пропонує чай високої якості, привезений безпосередньо з Китаю. Купити оригінальний чай улун можна в Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі, інших містах.

Ми пропонуємо чай з відмінними смаковими характеристиками, що володіє вишуканим ароматом, замовити який можна онлайн, на сайті компанії. Виготовляється улун з сировини високої якості. За рахунок того, що ми працюємо без посередників, ціна чаю у нас вигідна.

Характеристики улунів

Улун, який багатьом відомий як оолонг, є категорію, до якої входять численні сорти з різними ароматами і смаковими якостями. Можна сказати, що улун – це спосіб обробки чайного листя. Існує кілька видів улунів.

  1. Слабоферментований або світлий улун.
  2. Сильноферментований або темний улун.

Виготовляються слабоферментовані улуни на Тайвані, півдні провінції Фуцзянь

Сировиною для цих сортів виступає листя, зібране з кущів, що ростуть у гірських районах. На півдні Фуцзянь виробляють світлі види улунів.

Сильноферментовані улуни виробляють на півночі провінції Фуцзянь і Гуандун. Для темних видів улунів використовується сировина з деревовидних чайних кущів, які ростуть у високогірних районах. Таке листи дуже велике, соковите, шкірясте, ідеально скручується під час в’ялення.

Як виробляються улуни

Збір чайного листя для улунів здійснюється вручну, без використання техніки. Виготовлення після збору сировини включає декілька послідовних етапів. До етапів виробництва північно-фуцзянських улунів належать:

  1. Збір листя.
  2. Підв’ялювання.
  3. Струшування.
  4. Напівферментація (вироблення).
  5. Обсмажування.
  6. Скручування.
  7. Повторне обсмажування.
  8. Запікання.
  9. Вилежка між запіканнями.
  10. Повторне запікання (якщо потрібно).
  11. Сортування.

До основних етапів виробництва тайваньських улунів належать

  1. Збір сировини.
  2. Підв’ялювання.
  3. Струшування.
  4. Ферментація (вироблення).
  5. Обсмажування.
  6. Сповивання.
  7. Скручування.
  8. Обсмажування з розсіюванням.
  9. Повторне сповивання, скручування.
  10. Сушка, обсмажування до готовності.

На завершальному етапі відбувається сортування, охолодження і фасування готового чаю.