Підкатегорії, Фільтри
  • Габа Лішань тайванський Улун (№800)Габа Лішань тайванський Улун (№800)
    • Габа Лішань тайванський Улун (№800)Габа Лішань тайванський Улун (№800)
    • Габа Лішань тайванський Улун (№800)

    • Переклад з китайської: Улун з грушевої гори за габа технологією Місце, дата виробництва: о. Тайвань, травень 2020 р. Вид: Тайваньский улун Зовнішній вигляд: великі смарагдові чаїнки сферичного скручування Аромат: родзинкова насолода, квіткова свіжість Смак: хлібний, солодкий Посмак: тривалий, об'ємний, солодкий, квітковий Колір настою: світлий янтар Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, тонкостінна гайвань
  • Чай "Сян Пін Ван" женьшеневий Улун (№800)Чай "Сян Пін Ван" женьшеневий Улун (№800)
    • Чай "Сян Пін Ван" женьшеневий Улун (№800)Чай "Сян Пін Ван" женьшеневий Улун (№800)
    • Чай “Сян Пін Ван” женьшеневий Улун (№800)

    • Переклад з китайської: Владика чаю, що дарує безсмертя Жень Шень Улун Місце, дата виробництва:  о. Тайвань, високогірний округ Наньтоу, 2020 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: красиві смарагдові чаїнки, щільного сферичного скручування, вкриті женьшеневим пилком, немов оксамитом. Аромат: дуже насичений, приємний, з фруктовими та медово-горіховими відтінками Смак: злегка в'яжучий, солодкий, насичений Посмак: солодкий, залишається надовго і навіть саме дихання стає…
  • Алішань тайванський чай Улун (№600)Алішань тайванський чай Улун (№600)
    • Алішань тайванський чай Улун (№600)Алішань тайванський чай Улун (№600)
    • Алішань тайванський чай Улун (№600)

    • Переклад з китайської: Улун з гори Алішань Місце, дата виробництва: о. Тайвань, травень 2021 р. Вид: Тайваньский улун Зовнішній вигляд: великі смарагдові чаїнки сферичного скручування Аромат: насичений, вербова насолода, вершковість Смак: легкий, злегка солонуватий, квітковий Посмак: об'ємний, квітковий, свіжий Колір настою: світлий янтар Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, тонкостінна гайвань
  • Лішань високогірний тайванський чай Улун (№800)Лішань високогірний тайванський чай Улун (№800)
    • Лішань високогірний тайванський чай Улун (№800)Лішань високогірний тайванський чай Улун (№800)
    • Лішань високогірний тайванський чай Улун (№800)

    • Переклад з китайської: Улун з грушевої гори Місце, дата виробництва: о. Тайвань, травень 2020 р. Вид: Тайваньский улун Зовнішній вигляд: великі смарагдові чаїнки сферичного скручування Аромат: черешня, квіткова солодкість Смак: хлібний, солодкий Посмак: тривалий, об'ємий, солодкий, квітковий Колір настою: світлий янтар Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, тонкостінна гайвань
  • Най Сянь Цзинь Сюань чай молочний улун (№520)Най Сянь Цзинь Сюань чай молочний улун (№520)
    • Най Сянь Цзинь Сюань чай молочний улун (№520)Най Сянь Цзинь Сюань чай молочний улун (№520)
    • Най Сянь Цзинь Сюань чай молочний улун (№520)

    • Переклад з китайської: Вогняна квітка з молочним ароматом (вищого ґатунку) Місце, дата виробництва: о. Тайвань, травень 2021 р. Вид: Тайваньский улун Зовнішній вигляд: світлі однорідні чаїнки сферичного скручування Аромат: м'який, солодкий, карамельний Смак: освіжаючий, квітковий, з легкою солодкістю Посмак: тривалий, квітково-вершковий, холодний Колір настою: світлий, жовто-зелений Найбільш слушний посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник
  • Шань Лінь Сі тайванський чай Улун (№720)Шань Лінь Сі тайванський чай Улун (№720)
    • Шань Лінь Сі тайванський чай Улун (№720)Шань Лінь Сі тайванський чай Улун (№720)
    • Шань Лінь Сі тайванський чай Улун (№720)

    • Переклад з китайської: Струмок гірського лісу Місце, дата виробництва: о. Тайвань, Наньтоу, травень 2020 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: красиві смарагдові чаїнки щільного сферичного скручування Аромат: солодкуватий, свіжість хвойного лісу та квітів, з легкою кислинкою Смак: м'який, квітковий, свіжий Посмак: свіжий, тривалий Колір настою: світлий бурштин Найбільш слушний посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник
  • Цзинь Сюань тайванський чай Улун (№360)Цзинь Сюань тайванський чай Улун (№360)
    • Цзинь Сюань тайванський чай Улун (№360)Цзинь Сюань тайванський чай Улун (№360)
    • Цзинь Сюань тайванський чай Улун (№360)

    • Переклад з китайської: Вогняна Квітка Місце, дата виробництва: Повіт Тай Юй, о. Тайвань, 2020 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: смарагдові чаїнки напівсферичного скручування Аромат: лугових трав, карамелі, молочні ноти Смак: м'який, квітково-фруктовий Посмак: фруктово-медовий Колір настою: світлий бурштин Найбільш слушний посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник
  • Вень Шань Бао Чжун тайванський чай Улун (№360)Вень Шань Бао Чжун тайванський чай Улун (№360)
    • Вень Шань Бао Чжун тайванський чай Улун (№360)Вень Шань Бао Чжун тайванський чай Улун (№360)
    • Вень Шань Бао Чжун тайванський чай Улун (№360)

    • Переклад з китайської: Дорогоцінний кущ з гори Вень Місце, дата виробництва: Тайвань, весна 2021 Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: природне поздовжнє скручування листа. Переважно темний лист, видно світле листя, зрідка трапляються черешки Аромат: М'який, квітковий, іноді з нотками родзинок Смак: освіжаючий, з нотками солодкості Посмак: трав'янисто-квітковий, з нотками солодкості літніх персиків Колір настою: від світлого до насиченого медового Найбільш слушний…
  • Юй Лу Улун Нефритова роса тайванський чай Улун (№360)Юй Лу Улун Нефритова роса тайванський чай Улун (№360)
    • Юй Лу Улун Нефритова роса тайванський чай Улун (№360)Юй Лу Улун Нефритова роса тайванський чай Улун (№360)
    • Юй Лу Улун Нефритова роса тайванський чай Улун (№360)

    • Переклад з китайської: Нефритова роса Місце, дата виробництва: о. Тайвань, 2021 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: сферичне скручування листа. Невеликі чаїнки мають палітру кольорів від світло-салатового до темно-бірюзового Аромат: насичений, з нотами молока, ванілі та ягід Смак: м'який, тонкий, обволікаючий, маслянистий Посмак: об'ємний, освіжаючий, солодкуватий Колір настою: світло-жовті відтінки Найбільш слушний посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник
  • Си Цзи Чунь тайванський чай Улун (№360)Си Цзи Чунь тайванський чай Улун (№360)
    • Си Цзи Чунь тайванський чай Улун (№360)Си Цзи Чунь тайванський чай Улун (№360)
    • Си Цзи Чунь тайванський чай Улун (№360)

    • Переклад з китайської: Весна чотирьох сезонів Місце, дата виробництва: о. Тайвань, район Таньпей, 2021 Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: сферичне щільне скручування листа, гарний смарагдовий відтінок чаїнок Аромат: м'який, бузок, поле Смак: квітково-молочний Посмак: тривалий, освіжаючий, виражений Колір настою: золотистий Найбільш слушний посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник
  • Чай улун "Женьшеневий" тайванський (№360)Чай улун "Женьшеневий" тайванський (№360)
    • Чай улун "Женьшеневий" тайванський (№360)Чай улун "Женьшеневий" тайванський (№360)
    • Чай улун “Женьшеневий” тайванський (№360)

    • Переклад з китайської: Жень Шень Улун Місце, дата виробництва:  о. Тайвань, високогірний округ Наньтоу, 2020 Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: красиві смарагдові чаїнки щільного сферичного скручування, вкриті женьшеневим пилком, немов оксамитом Аромат: дуже насичений, приємний, з фруктовими та медово-горіховими відтінками Смак: трохи в'яжучий, солодкий, насичений Посмак: солодкий, залишається надовго і навіть саме дихання стає після чаювання трохи солодким Колір настою: зеленувато-золотистий…
  • Дун Фан Мей Жень тайванський чай Улун (№360)Дун Фан Мей Жень тайванський чай Улун (№360)
    • Дун Фан Мей Жень тайванський чай Улун (№360)Дун Фан Мей Жень тайванський чай Улун (№360)
    • Дун Фан Мей Жень тайванський чай Улун (№360)

    • Переклад з китайської: Східна красуня Місце, дата виробництва: о. Тайвань, 2021 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: природне поздовжнє скручування листа. Переважно темний лист, видно світлі ворсисті бруньки Аромат: яскравий, солодкуватий, квітково-ягідний Смак: легка солодкість Посмак: пряний, м'який, медово-квітковий, легка терпкість з нотами червоного чаю та шампанського Колір настою: світлий бурштин Найбільш слушний посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник


Тайванський улун – сорт улунський чаю, який вирощують на Тайвані і в Китаї. Інші назви: Улун «Формоза», від застарілого західного назви острова Тайвань – «Формоза».

Найбільш ранні дані про чайних плантаціях Тайваню датуються 1717 роком. Відомості містяться в Лянь Ши Ша (水 沙 连), сучасна назва – Yuchi (鱼池), і Puli (埔里). В кінці XVIII століття Ke Чао (柯 朝) привіз чайні кущі з провінції Фуцзянь в Тайвань і посадив їх в Джі Ю Кензі (栉 鱼 坑) (в даний час це місце відомо, як Тайбей. Тим не менш, історична запис вказує на те , що чайний бізнес в області Тайбей почався ще в кінці 18 століття. Таким чином, можна вважати, що чай почав культивуватися в Тайвані більше двох століть тому.

У 1855 році Лінь Фен Чі (林凤池) привіз чайні кущі Чин Сін Про Лог (青 心 乌龙) з провінції Фуцзянь і посадив їх на Тайвані. Так з’явився «Улун Дун Дін» .

У 1869 році англійський торговець Джон Додд привіз з Китаю в Нью-Йорк «чай з Формози», вирощений і оброблений на фабриці «Ваньхуа». Це і був тайванський улун, а точніше сорт «Дун Фан Мей Жень – Східна красуня» . Чай відразу придбав високу популярність у американських багатіїв і був таким чином вигідно і швидко проданий. Після такої події багато купці і торговці стали привозити цей улун з Тайваню. Під час Другої світової війни, коли острів був окупований японцями, продукція експортувалася до Японії.

Тайванський улун – підлозі ферментований чай зі скрученими листям. У його ароматі можна відчути фруктово-медові ноти. Його виготовляють вручну з нирок і верхніх листків чайного куща, тому якість цього чаю вважається найвищим.

Час збірки кожного сорту чаю строго обмежена. Так, наприклад листя для чай «Дун Фан Мей Жень – Східна красуня» повинні збиратися тільки влітку, так як саме в цей період веде активну життєдіяльність Зеленокрилий цикада, яка вилуплюється з личинки і харчується соком пагонів чайного рослини. Після цих укусів, сік запікається на поверхні верхнього листя – це надає улун свій специфічний аромат.

Кращі різновиди тайванського улуна виробляються з чайного куща «Цин Сін – із зеленою серцевиною».