Підкатегорії, Фільтри
  • Ґьокуро, японський зелений чай (№800)Ґьокуро, японський зелений чай (№800)
    • Ґьокуро, японський зелений чай (№800)Ґьокуро, японський зелений чай (№800)
    • Ґьокуро, японський зелений чай (№800)

    • Переклад з японської: Перлова роса Місце, дата виробництва: префектура Фукуока, весна 2021 рік Вид: Зелений чай Зовнішній вигляд: скручені маленькі листочки нагадують голки, додані подрібнені листочки Аромат: свіжий, цитрусовий, трав'яний Смак: м'який, солодкий, вершковий Посмак: довгий, легкий Колір настою: світло-зелений, жовто-зелений Найюільш слушний посуд для заварювання: порцелянова гайвань, тонкостінний глиняний чайник  
  • Японський порошковий чай Маття або Матча для для коктейлівЯпонський порошковий чай Маття або Матча для для коктейлів
    • Японський порошковий чай Маття або Матча для для коктейлівЯпонський порошковий чай Маття або Матча для для коктейлів
    • Японський порошковий чай Маття або Матча для для коктейлів

    • Вид: Порошковий японський чай фабрики YAMAMA MASUDAEN Місце, дата виробництва: Японія, Сідзуока Зовнішній вигляд: перетертий в порошок зелений чай Колір настою: зелений зі світлою пінкою Аромат: трав'янистий, теплий Смак: горіховий, трав'янистий з гірчинкою000 002span class="bold">Посмак: горіховий, теплий

В Японії виробляються переважно зелений чай з листя чайного куща сімейства камелія китайська (Camellia sinensis).
Використовують сорти чайних кущів Ябукіта, Окухікарі, Саямакаорі.

Основними місцями зростання чайних кущів в Японії є район Удзи поблизу Кіото, префектура Кумамото, Сага, Сідзуока і Фукуока.

Для виробництва зеленого чаю використовується японський метод зупинки ферментації шляхом пропарювання сировини гарячою парою. Далі чайне листя і стебла висушуються з підкиданням в процесі. При сушінні листя ламаються під своєю вагою і трохи скручуються.

Залежно від сортування пропареного і просушеного сировини отримують з цілих скручених листя чай Сенча або ґьокуро. З цілих великих і плоских чайного листя – Атамача, з стебел – Кукіча (Карігане), з нирок – Меча, з крихти – Конача.

Матчу (抹茶) – порошковий зелений церемоніальний чай. Проводиться шляхом розтирання чаю тенча гранітними жорнами. Використовується в японської чайної церемонії для приготування шляхом збивання за допомогою бамбукового віночка чаю коіття і усутя. На більшості виробництв до кам’яних жорен прикріплений електромотор. За годину один жорно подрібнює близько 40 грам чаю. 45 хвилин працює, 15 хвилин відпочиває. Так як при роботі жорно нагрівається і його температура змінюється, потрібно перерву.

Чай матчу дійсно дуже трудовитрат у виробництві. Він також може сильно відрізнятися за смаком залежно від плантації і виробництва.