Підкатегорії, Фільтри
  • Японський порошковий чай Маття або Матча для для коктейлівЯпонський порошковий чай Маття або Матча для для коктейлів
    • Японський порошковий чай Маття або Матча для для коктейлівЯпонський порошковий чай Маття або Матча для для коктейлів
    • Японський порошковий чай Маття або Матча для для коктейлів

    • Вид: Порошковий японський чай фабрики YAMAMA MASUDAEN Місце, дата виробництва: Японія, Сідзуока Зовнішній вигляд: перетертий в порошок зелений чай Колір настою: зелений зі світлою пінкою Аромат: трав'янистий, теплий Смак: горіховий, трав'янистий з гірчинкою000 002span class="bold">Посмак: горіховий, теплий

Традиційним напоєм в Японії вважається маття, відомий в європейських країнах і у нас, як чай матчу. Від інших видів він відрізняється незвичайною порошкоподібної сумішшю (порошок зеленого кольору), яскравими смаковими характеристиками. Крім цього, продукт універсальний. Сухий порошок використовується для приготування різноманітних страв японської кухні, додається до випічки, десертів, соусів, для додання їм насиченого зеленого кольору.

За смаком матчу чай трохи солодкуватий, з трохи відчувається гірчинкою. На смак чаю безпосередній вплив надає наявність в ньому амінокислот. Більш насичений, глибокий смак і аромат буде у вищих сортів, зібраних першими, тоді як у сортів, зібраних пізніше, смакові якості будуть не такими яскравими. За щільністю, консистенції, відтінку, післясмаку, японський матчу чай підрозділяється на кілька сортів. До найбільш відомих належать:


  1. Дакота. Його смак в’язкий, а колір найсвітліший з усіх видів.

  2. Готч. Дуже добре поєднується з іншими напоями.

  3. Кама. Колір цього чаю темніший.

  4. Ранковий чай. Його можна вживати в чистому вигляді, а також з вершками або з молоком.


В Україні купити справжній зелений чай matcha пропонує інтернет – магазин чаю та аксесуарів «Cha». Ми пропонуємо тільки натуральний чай, привезений нашими співробітниками з Японії. За рахунок того, що ми працюємо без посередників, ціна чаю у нас вигідна.

Особливості матчу

Збір врожаю листя відбувається тільки один раз в рік і тільки вручну. Найцінніші листя – зібрані навесні. За кілька тижнів до початку збору, зазвичай за два тижні, кущі на плантаціях накривають або роблять для них спеціальні навіси, щоб на листя не потрапляло сонце. Такі заходи дозволяють зберегти свіжість листя, їх темний зелений колір, а за рахунок насичення амінокислотами отримати м’який і солодкий напій.

Для сировини відбираються молоді верхні листки без гілочок. Для сушіння їх розміщують в приміщеннях, які добре провітрюються, при цьому аркуші не скручують. Після просушування сировину перемелюється до легкої пудрообразной консистенції, отримуючи порошок яскравого зеленого кольору.

При іншому способі для отримання матчу чаю, листя розм’якшують парою протягом години. Після цього виконується пресування сировини для додання кожному листу гладкості, рівної форми. Після часткового просушування виконується сортування, ще одна сушка, перемелювання в порошок. Такий спосіб виробництва дозволяє отримати чай з ніжним весняним ароматом. Замовити оригінальний зелений чай матчу можна в Києві, Дніпрі, Одесі, Харкові, інших містах, з оперативною доставкою по всій Україні.