Як правильно заварювати чай? Способи приготування різних типів чаїв

Приготування чаю — це заняття, яке може бути простим і одночасно неймовірно складним. У будь-якому разі цей процес має безліч нюансів. Чим більше ви дізнаєтеся про методи роботи з чаєм, тим більше користі й задоволення зможете отримати від чаювання, а також розкрити властивості чаю найбільш повноцінно.

До цих властивостей традиційно належать: аромат, смак, колір, посмак, стан. Це питання ми самі постійно вивчаємо й ділимося з вами під час чаювань у Клубі, на чайних тренінгах і в статтях, ознайомитися з якими можна в цьому розділі.

Якщо ж часу на вивчення тонкощів і нюансів чайного шляху зараз немає, але хочеться швидко й смачно приготувати чай, то є кілька правил, які легко запам’ятати та просто дотримуватися. Це дозволить швидко отримати правильний смак чаю, оцінити його переваги та принести максимальну користь за мінімальний час

  • Перше правило: подбати про якість води.
  • Друге правило: приготувати окріп так, щоб він не перекипів.
  • Третє правило: вибрати найпростіший традиційний або сучасний спосіб приготування чаю.
  • Четверте правило: різні типи чаїв мають дещо різні режими приготування.

Тут ми зібрали кілька найпопулярніших рецептів приготування чаю, залежно від його типу.


Заварювання ЗЕЛЕНОГО ЧАЮ

58 1939120149 - Як заварити чай

1. Китайським методом Пінь Ча (пробувати чай):

  • об’єм посуду 120–150 мл
  • кількість чаю 3–4 г
  • t води 75–80˚С
  • час настоювання 4–5 с
  • витримує 6–7 заварювань

2. Європейським методом заварювання:

  • об’єм посуду 450 мл
  • кількість чаю 6 г
  • t води 75–80˚С
  • час настоювання 3–5 хв
  • витримує 2 заварювання

Заварювання БІЛОГО ЧАЮ

61 3385576334 - Як заварити чай

1. Китайським методом Пінь Ча (пробувати чай):

  • об’єм посуду 120–150 мл
  • кількість чаю 3–4 г
  • t води 70–75˚С
  • час настоювання 4–5 с
  • витримує 8–10 заварювань

2. Європейським методом заварювання:

  • об’єм посуду 450 мл
  • кількість чаю 7 г
  • t води 70–75˚С
  • час настоювання 3–5 хв
  • витримує 2 заварювання

Заварювання ЖОВТОГО ЧАЮ

yellou 0194 - Як заварити чай

1. Китайським методом Пінь Ча (пробувати чай):

  • об’єм посуду 120–150 мл
  • кількість чаю 3–4 г
  • t води 70–75˚С
  • час настоювання 4–5 с
  • витримує 8–10 заварювань

2. Європейським методом заварювання:

  • об’єм посуду 450 мл
  • кількість чаю 7 г
  • t води 70–75˚С
  • час настоювання 3–5 хв
  • витримує 2 заварювання

Заварювання ЧЕРВОНОГО ЧАЮ

red - Як заварити чай

1. Китайським методом Пінь Ча (пробувати чай):

  • об’єм посуду 120–150 мл
  • кількість чаю 5–6 г
  • t води 90–95˚С
  • час настоювання 4–5 с
  • витримує 8–10 заварювань

2. Європейським методом заварювання:

  • об’єм посуду 450 мл
  • кількість чаю 8 г
  • t води 90–95˚С
  • час настоювання 3–5 хв
  • витримує 2 заварювання

Заварювання ШУ ПУЕРУ

66 1681275364 - Як заварити чай

1. Китайським методом Пінь Ча (пробувати чай):

  • об’єм посуду 120–150 мл
  • кількість чаю 7–8 г
  • t води 95–98˚С
  • час настоювання 4–5 с
  • витримує 8–10 заварювань

2. Європейським методом:

  • об’єм посуду 450 мл
  • кількість чаю 12 г
  • t води 95–98˚С
  • час настоювання 3–5 хв
  • витримує 2 заварювання

Заварювання ШЕН ПУЕРУ

shen bin 5089 - Як заварити чай

1. Китайським методом Пінь Ча (пробувати чай):

  • об’єм посуду 120–150 мл
  • кількість чаю 4–5 г
  • t води 80–85˚С
  • час настоювання 4–5 с
  • витримує 10–15 заварювань

2. Європейським методом:

  • об’єм посуду 450 мл
  • кількість чаю 9–10 г
  • t води 80–85˚С
  • час настоювання 3–5 хв
  • витримує 4 заварювання

Заварювання улуну (тайванський, південнофуцзянський)

80 2842865161 - Як заварити чай

1. Китайським методом Пінь Ча (пробувати чай):

  • об’єм посуду 120–150 мл
  • кількість чаю 8–9 г
  • t води 80–85˚С
  • час настоювання 4–5 с
  • витримує 10–15 заварювань

2. Європейським методом:

  • об’єм посуду 450 мл
  • кількість чаю 10–11 г
  • t води 80–85˚С
  • час настоювання 3–5 хв
  • витримує 4 заварювання

Заварювання улуну (північнофуцзянський, гуандунський)

78 810961273 - Як заварити чай

1. Китайським методом Пінь Ча (пробувати чай):

  • об’єм посуду 120–150 мл
  • кількість чаю 6–8 г
  • t води 90–95˚С
  • час настоювання 4–5 с
  • витримує 10–15 заварювань

2. Європейським методом:

  • об’єм посуду 450 мл
  • кількість чаю 9–10 г
  • t води 90–95˚С
  • час настоювання 3–5 хв
  • витримує 4 заварювання

Підбірка відео про чай з нашого каналу