У виробництві даного виду чаю важливі дві речі:

  • перша – це місце зростання і сорт куща,
  • друга – це технологія обробки, яка відрізняється дбайливістю впливу на чайну сировину і відсутністю механічної обробки.

Відсутність активної механічної та термічної обробки, на думку більшості дослідників, зберігає в чайному листі той біохімічний склад, який максимально наближений до живого чайній рослині. При цьому, білий чай вважається напівферментованим, тому його вплив на організм не схожий на зелений чай.

А ще білі чаї добре витримуються роками. При цьому їх корисні властивості покращуються та облагороджуються. У Китаї говорять про білий чай: 1 рік – чай, 3 роки – ліки, 7 років – коштовність. У плані смаків і ароматів, витримані білі чаї наближаються до червоних, але зі своїм неповторним шляхетним смаком «часу».