- Оцінено в 5.00 з 5
Японський порошковий чай Маття або Матча для для коктейлів
- Вид: Порошковий японський чай фабрики YAMAMA MASUDAEN Місце, дата виробництва: Японія, Сідзуока, 2023 р. Зовнішній вигляд: перетертий у порошок зелений чай Колір настою: зелений зі світлою пінкою Аромат: трав'янистий, теплий Смак: горіховий, трав'янистий з гірчинкою000 Посмак: горіховий, теплий
- 486₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
Традиційним напоєм у Японії вважається маття, відомий у європейських країнах та у нас як чай матчу. Від інших видів він відрізняється незвичайною порошкоподібною консистенцією (порошок зеленого кольору), яскравими смаковими характеристиками. Окрім цього, продукт універсальний.
Сухий порошок використовується для приготування різноманітних страв японської кухні, додається до випічки, десертів, соусів, для надання їм насиченого зеленого кольору.
За смаком матчу чай трохи солодкуватий, з гірчинкою, яка трохи відчувається. На смак чаю безпосередньо впливає наявність у ньому амінокислот. Більш насичений, глибокий смак і аромат буде у вищих сортів, зібраних першими, тоді як у сортів, зібраних пізніше, смакові якості будуть не такими яскравими. За щільністю, консистенцією, відтінком, післясмаком японський матчу чай поділяється на кілька сортів. До найвідоміших належать:
- Дакота. Його смак в’язкий, а колір найсвітліший з усіх видів.
- Готча. Чудово поєднується з іншими напоями.
- Кама. Колір цього чаю темніший.
- Ранковий чай. Його можна вживати у чистому вигляді, а також із вершками або з молоком.
В Україні купити справжній зелений чай matcha пропонує інтернет-магазин чаю та аксесуарів «Cha». Ми пропонуємо тільки натуральний чай, який привезли наші співробітники з Японії. За рахунок того, що ми працюємо без посередників, ціна чаю у нас вигідна.
Особливості матчу
Збір урожаю листя відбувається лише один раз на рік і лише вручну. Найбільш цінне листя — зібране навесні. За кілька тижнів до початку збору, зазвичай за два тижні, кущі на плантаціях накривають або роблять для них спеціальні навіси, щоб на листя не потрапляло сонце. Такі заходи дозволяють зберегти свіжість листя, його темний зелений колір, а за рахунок насичення амінокислотами отримати м’який та солодкий напій.
Для сировини відбирається молоде верхнє листя без гілочок. Для сушіння його розміщують у приміщеннях, які добре провітрюються, при цьому листи не скручують. Після просушування сировина перемелюється до легкої пудроподібної консистенції, отримуючи яскравий порошок зеленого кольору.
При іншому способі для отримання матчу чаю листя розм’якшують парою впродовж години. Після цього виконується пресування сировини для надання кожному листу гладкості, рівної форми. Після часткового просушування виконується сортування, ще одна сушка, перемелювання в порошок. Такий спосіб виробництва дозволяє отримати чай із ніжним весняним ароматом. Замовити оригінальний зелений чай матчу можна в Києві, Дніпрі, Одесі, Харкові, інших містах, з оперативною доставкою по всій Україні.