Подкатегории, Фильтры
  • Хун Бі Ло розсипний червоний (чорний) чай (№150)  - фото 2Хун Бі Ло розсипний червоний (чорний) чай (№150)  - фото 3
    • Хун Бі Ло розсипний червоний (чорний) чай (№150)  - фото 4Хун Бі Ло розсипний червоний (чорний) чай (№150)  - фото 5
    • Хун Бі Ло розсипний червоний (чорний) чай (№150)

    • Переклад з китайської: Червоні спіралі (Червоні равлики) Місце, дата виробництва: Китай, провінція Юньнань, 2024 р. Вид: Червоний (чорний) чай Зовнішній вигляд: красиві чорно-золотисті чаїнки, згорнуті у спіральки-равлики. Аромат: медовий, тягучий, солодкий Смак: легка терпкість Посмак: солодкуватий, оксамитовий Колір настою: бурштиновий Найбільш слушний посуд для заварювання: гайвань цинци, порцеляновий чайник або чайник з ісинської глини
    • 233 /50g
    • Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
  • Червоний (чорний) чай Нюй Ер Хун розсипний (№180)  - фотоЧервоний (чорний) чай Нюй Ер Хун розсипний (№180)  - фото 2
    • Червоний (чорний) чай Нюй Ер Хун розсипний (№180)  - фото 3Червоний (чорний) чай Нюй Ер Хун розсипний (№180)  - фото 4
    • Червоний (чорний) чай Нюй Ер Хун розсипний (№180)

    • Переклад з китайської: Дівчина-краса Місце, дата виробництва: Провінція Юньнань, Ліньцан, 2024 р. Вид: Червоний (чорний) чай Зовнішній вигляд: вигляд сухого листа нагадує дівочі локони, тому чай назвали «дівчиною-красою». Для виготовлення цього чаю використовують бруньку та листочок. У процесі ферментації брунька стає жовтою, а листочок – червоно-коричневим. Аромат: пряний, відтінки кураги та лісових ягід Смак: оксамитовий, з відтінками сухофруктів Посмак: тонкий,…
    • 270 /50g
    • Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
  • Дянь Хун Мао Фен розсипний червоний (чорний) чай (№180)  - фотоДянь Хун Мао Фен розсипний червоний (чорний) чай (№180)  - фото 2
    • Дянь Хун Мао Фен розсипний червоний (чорний) чай (№180)  - фото 3Дянь Хун Мао Фен розсипний червоний (чорний) чай (№180)  - фото 4
    • Дянь Хун Мао Фен розсипний червоний (чорний) чай (№180)

    • Переклад з китайської: Червоний чай з Дяньсі Місце, дата виробництва: Китай, Юньнань, весна 2024 р. Вид: Червоний (чорний) чай Зовнішній вигляд: однорідний, велика кількість золотистих чайних бруньок Аромат: медовий, солодкий Смак: насичений, терпкий Посмак: приємний, стійкий Колір настою: темний бурштин Найбільш слушний посуд для заварювання: гайвань цинци, порцеляновий чайник або чайник з ісинської глини
    • 270 /50g
    • Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару

Дяньхун – це червоні (у нас відомі як чорні) чаї з Юньнані. Точніше і тієї області провінції Юннань, яка раніше називалася Дяньсі. Тому повне найменування червоного юньнаньского чаю – Дяньсі Хун Ча, що в перекладі звучить як «Червоний чай з Дяньсі».

Сировиною для виробництва Дяньхун є юннаньського крупнолістовиє чайні рослини, які мають міцні і соковиті листя. З такого-ж сировини роблять Шен і Шу Пуери.

Завдяки такому сировини, Дяньхун виходять неймовірно ароматні і мають яскраво виражений смак. Знавці відзначають у смакової мелодії квіткову медовий аромат і приємну бархатисту солодкість в смаку, приємно нагадує сухофрукти.

Найбільш популярні різновиди Дяньхун у виду сиря:


  • Дяньхун Мао Фен – “Ворсисті Піки” – нирка і два листочка, скручені поздовжньо. Колір настою у Дяньхун Мао Фена може бути золотого до червоно-бурого.

  • Цзінь Хао Дяньхун – “Золотистий Пух або Ворсинки” – це тільки нирки, або, нирка і один листочок. Цзінь Хао Дяньхун повністю покритий ворсом і в настої має золотистий колір. Смак більш легкий, аромат тонкий і вишуканий.

  • Дяньхун Цзінь Чжень – “Золоті Голки” – у вигляді довгих тонких голок. Тут, як правило, присутні більш молоді бруньки
  • Дяньхун Цзінь Ло – “Золоті Спіралі, або Равлики, або Локони” – скручений у формі спіральок або маленьких кілець. Має характерну медову в ароматі.

  • Гу Шу Дяньхун – “Червоний чай зі старих дерев”. Гу Шу Дяньхун можуть мати більш незвичайний смак, в ньому можуть бути виражені трав’яні аромати, а іноді за смаком він нагадує витриманий Шен Пуер. Вони надають більш помітний вплив на фізичний стан, це обясняется багатою різноманітністю корисних речовин одержуваних з більш розвиненою кореневої системи.


Чай з крупнолистового, а тим більше зі старих дерев добре зберігатися роками. Їх можна состарівают і спостерігати як змінюється смак. На відміну від Шен і Шу пуер, смак Дяньхун з роками стає більш прозорим і легким, далеко не завжди він розвивається і ускладнюється, але враження старі червоні чаї все одно справляють цікаве.