-
NEW!
- Оцінено в 5.00 з 5
Ті Гуань Інь Мао Ча “Залізна Гуаньінь сирець” Улун (№360)
- Переклад з китайської: Залізна Бодхісаттва Гуаньінь Чистий Аромат Місце, дата виробництва: Південь провінції Фуцзянь, 2023 р. Вид: Південнофуцзянський улун Зовнішній вигляд: напівсферичне скручування, чаїнки гарного зеленого кольору Аромат: солодкого бузку, ніжної акації та легкий шлейф жасминових кольорів Смак: освіжаючий, солодкий, квіткові нотки Посмак: тривалий, насичений, освіжаючий, медовий Колір настою: світлий, жовто-зелений Найбільш слушний посуд для заварювання: скляна або керамічна гайвань,…
- 486₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
NEW!
- Оцінено в 5.00 з 5
Бін Сян Те Гуан Інь Світлий Улун “Морозний аромат” (№750)
- Чай Бін Сян Те Гуаньінь очищує розум та тонко зосереджує. Дає приємне відчуття комфорту, розслаблений і водночас піднятий настрій.
- 826₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
NEW!
- Оцінено в 5.00 з 5
Чжан Пін Шуй Сянь “Нарцис” світлий Улун (№700)
- Переклад з китайської: Світлий Шуйсянь з Чжанпіна Місце, дата виробництва: Захід провінції Фуцзянь, 2024 р. Вид: Південнофуцзянський улун Зовнішній вигляд: згорнуте у коробочку велике листя Аромат: бузки, акації та легкий шлейф жасмину Смак: відсвіжний, легкий, квітковий Посмак: тривалий, освіжаючий, медовий, квітковий Колір настою: світло-жовтий Найбільш слушний посуд для заварювання: скляна або керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник
- 775₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- -14%
- Оцінено в 5.00 з 5
Ті Гуань Інь Нун Сян “Залізна Гуаньінь Прогрітий аромат” Улун (№360)
- Вартість вказана за 1 пакетик 8 грм. Місце, дата виробництва: Південний Фуцзянь, 2023 Тип: Улун з Південного Фуцзяня Зовнішній вигляд: Півсферичне скручування, чайне листя красивого темно-зеленого кольору Аромат: Смажені горіхи, сухофрукти, шоколад і карамель Смак: Зігріваючий, солодкий Післясмак: Тривалий, насичений, медовий Колір настою: Світлий, жовтий Найбільш підходящі судини для заварювання: Скляний або керамічний гайвань, тонкостінний глиняний чайник
-
486₴Оригінальна ціна: 486₴.438₴Поточна ціна: 438₴. /50g - Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
ГАБА тайванський Улун (№1200)
- Переклад з китайської: Улун за ГАБА технологією Місце, дата виробництва: о. Тайвань, 2024 Вид: Тайваньский улун Зовнішній вигляд: великі смарагдові чаїнки сферичного скручування Аромат: родзинкова насолода, квіткова свіжість Смак: хлібний, солодкий Посмак: тривалий, об'ємний, солодкий, квітковий Колір настою: світлий янтар Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, тонкостінна гайвань
- 1 320₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Най Сянь Цзинь Сюань тайванський чай Улун (№180)
- Переклад з китайської: Вогняна квітка з молочним ароматом Місце, дата виробництва: о. Тайвань, 2024 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: три-чотири чайні листи та брунька згорнуті у сферичну форму світло-зеленого кольору Аромат: пряний, солодкий, вершковий, молочної карамелі Смак: м'який, солодкий, молочно-м'ятно-ягідний Посмак: яскравий, освіжаючий, вершковий Колір настою: прозорий, яскраво-салатовий Найбільш слушний посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник
- 297₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Цзинь Сюань, тайванський чай Улун (№150)
- Переклад з китайської: Вогняна Квітка Місце, дата виробництва: Повіт Тай Юй, о. Тайвань, 2024 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: смарагдові чаїнки напівсферичного скручування Аромат: лугових трав, карамелі, молочні ноти Смак: м'який, квітково-фруктовий, з нотками прянощів та меду Посмак: легкий фруктовий, чистий і тривалий Колір настою: світлий бурштин Найбільш слушний посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник
- 259₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 4.80 з 5
Чай улун “Женьшеневий” тайванський (№120)
- Переклад з китайської: Чай "Жень Шень Улун" Місце, дата виробництва: о. Тайвань, 2024 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: тверді темно-зелені грудки, подібні до гальки. Чаїнки вкриті пилком Жень Шеню Аромат: пряний, печений, солодкий Смак: солодкий, в'яжучий, з тонкою гіркуватістю Посмак: свіжий, солодкий, ніби поїв солодкої вати Колір настою: зеленувато-золотистий Найбільш слушний посуд для заварювання: скляна або керамічна гайвань, тонкостінний глиняний…
- 234₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
У І Шуй Сянь північнофуцзянський чай Улун (№360)
- Переклад з китайської: Нарцис з гір У І. Друга назва "Водяна фея" або "Водний ельф" Місце, дата виробництва: Північ провінції Фуцзянь, 2024 Вид: Північнофуцзянський улун Зовнішній вигляд: однорідний, чистий. Лист поздовжнього скручування, темний зі світлими прожилками Смак: солодкий, трохи терпкуватий Посмак: чистий, пряно-фруктовий Аромат: солодкий, тягучий з нотами цитрусових Колір настою: темний, коньячний
- 486₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 4.57 з 5
Да Хун Пао північнофуцяньський чай Улун (№800)
- Переклад з китайської: Великий Червоний Халат Місце, дата виробництва: Фуцзянь, весна 2024 р. Вид: Північнофуцзянський улун Зовнішній вигляд: красиве темне листя, поздовжнє, природне скручування Аромат: солодкий, глибокий і м'який, обволікаючий, з легкими нотками печених булочок на початку, що переходять у букет благородних квітів Смак: м'який, з легкою ноткою печених фруктів Посмак: тривалий, багатогранний, що переливається Колір настою: янтар Найбільш слушний…
- 880₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Бай Цзи Гуань північнофуцзянський чай Улун (№1200)
- Переклад з китайської: Білий Півнячий Гребінець Місце, дата виробництва: Провінція Фуцзянь, гори У І, 2024 р. Вид: Північнофуцзянський улун Зовнішній вигляд: солідний, гарний лист, поздовжнє скручування Аромат: солодкий, тягучий сироп, деревний, з кислинкою брусничного листя Смак: обволікаючий, шоколадно-медовий, м'який Посмак: тривалий, зігріваючий, фруктовий, солодкий Колір настою: золотистий Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, товстостінна гайвань
- 1 320₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
У І Жоу Гуй північнофуцзянський чай Улун (№360)
- Переклад з китайської: М'ясиста кориця Місце, дата виробництва: Фуцзянь, гори У І, 2024 р. Вид: Північнофуцзянський улун Зовнішній вигляд: красиве темне листя поздовжнього скручування. Однорідний, чистий Аромат: карамель, булочки з корицею та цукром Смак: солодкий з легкою терпкістю, хлібний Посмак: тривалий, приємний, маслянистий Колір настою: темний бурштин Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, товстостінна гайвань
- 486₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
«Темний Дракон», «Бірюзовий Чай», «Цин Ча» – це назви одного й того ж китайського чаю, що відомий поціновувачам як улун. Це не конкретний сорт, а велика група напівферментованих чаїв, ступінь ферментації яких варіюється від 20 до 60%. Китайці називають улун чаєм серединного шляху за рахунок збалансованості смаку й аромату. У смаку поєднуються чорні та червоні сорти, а в ароматі змішані нотки білих і зелених чаїв.
Виробляються улуни у двох провінціях Китаю (Фуцзянь і Гуандун) та на Тайвані з повністю дозрілого соковитого чайного листя, а не його пухнастих напіврозкритих бруньок. Близько години зібрана сировина підв’ялюється, підсушується для видалення зайвої вологи та розміщується в затінених ділянках для подальшої обробки. Далі відбувається так звана оббивка країв або струшування, також сировина може крутитися в спеціальному барабані, де оббивка країв відбувається шляхом попадання чайного листя на спеціальні внутрішні виступи. До того ж потрібно стежити за тим, щоб листя не ламалося. Такий спосіб передбачає окислення листя тільки по краях і прожилках листа, що називається частковою ферментацією.
Справжній китайський улун в Україні представлено в інтернет-магазині «Cha». Наша компанія одна з небагатьох, яка пропонує чай високої якості, привезений безпосередньо з Китаю. Купити оригінальний чай улун можна в Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі, інших містах.
Ми пропонуємо чай з відмінними смаковими характеристиками, що володіє вишуканим ароматом, замовити який можна онлайн, на сайті компанії. Виготовляється улун з сировини високої якості. За рахунок того, що ми працюємо без посередників, ціна чаю у нас вигідна.
Характеристики улунів
Улун, який багатьом відомий як оолонг, є категорію, до якої входять численні сорти з різними ароматами і смаковими якостями. Можна сказати, що улун – це спосіб обробки чайного листя. Існує кілька видів улунів.
- Слабоферментований або світлий улун.
- Сильноферментований або темний улун.
Виготовляються слабоферментовані улуни на Тайвані, півдні провінції Фуцзянь
Сировиною для цих сортів виступає листя, зібране з кущів, що ростуть у гірських районах. На півдні Фуцзянь виробляють світлі види улунів.
Сильноферментовані улуни виробляють на півночі провінції Фуцзянь і Гуандун. Для темних видів улунів використовується сировина з деревовидних чайних кущів, які ростуть у високогірних районах. Таке листя дуже велике, соковите, шкірясте, ідеально скручується під час в’ялення.
Як виробляються улуни
Збір чайного листя для улунів здійснюється вручну, без використання техніки. Виготовлення після збору сировини включає декілька послідовних етапів. До етапів виробництва північно-фуцзянських улунів належать:
- Збір листя.
- Підв’ялювання.
- Струшування.
- Напівферментація (вироблення).
- Обсмажування.
- Скручування.
- Повторне обсмажування.
- Запікання.
- Вилежування між запіканням.
- Повторне запікання (якщо потрібно).
- Сортування.
До основних етапів виробництва тайваньських улунів належать
- Збір сировини.
- Підв’ялювання.
- Струшування.
- Ферментація (вироблення).
- Обсмажування.
- Сповивання.
- Скручування.
- Обсмажування з розсіюванням.
- Повторне сповивання, скручування.
- Сушка, обсмажування до готовності.
На завершальному етапі відбувається сортування, охолодження і фасування готового чаю.