-
- Оцінено в 5.00 з 5
Вень Шань Бао Чжун тайванський чай Улун (№360)
- Переклад з китайської: Дорогоцінний кущ з гори Вень Місце, дата виробництва: Тайвань, весна 2025 Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: природне поздовжнє скручування листа. Переважно темний лист, видно світле листя, зрідка трапляються черешки Аромат: М'який, квітковий, іноді з нотками родзинок Смак: освіжаючий, з нотками солодкості Посмак: трав'янисто-квітковий, з нотками солодкості літніх персиків Колір настою: від світлого до насиченого медового Найбільш слушний…
- 486₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Дун Фан Мей Жень тайванський чай Улун (№360)
- Переклад з китайської: Східна красуня Місце, дата виробництва: о. Тайвань, 2024 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: природне поздовжнє скручування листа. Переважно темний лист, видно світлі ворсисті бруньки Аромат: яскравий, солодкуватий, квітково-ягідний Смак: легка солодкість Посмак: пряний, м'який, медово-квітковий, легка терпкість з нотами червоного чаю та шампанського Колір настою: світлий бурштин Найбільш слушний посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник
- 486₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Бай Цзи Гуань північнофуцзянський чай Улун (№2400)
- Переклад з китайської: Білий Півнячий Гребінь Місце, дата виробнитцтва: Провінція Фуцзянь, гори У І, 2022 р. Вид: Північнофуцзяньский улун Зовнішній вигляд: поважний, гарний лист, поздовжнє скручування Аромат: солодкий, тягучий сироп, деревний, з кислинкою брусничного листя Смак: обволікуючий, шоколадно-медовий, м'який Посмак: тривалий, зігріваючий, фруктовий, солодкий Колір настою: золотистий Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, товстостінна гайвань
- 2 640₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
У І Шуй Сянь північнофуцзянський чай Улун (№360)
- Переклад з китайської: Нарцис з гір У І. Друга назва "Водяна фея" або "Водний ельф" Місце, дата виробництва: Північ провінції Фуцзянь, 2024 Вид: Північнофуцзянський улун Зовнішній вигляд: однорідний, чистий. Лист поздовжнього скручування, темний зі світлими прожилками Смак: солодкий, трохи терпкуватий Посмак: чистий, пряно-фруктовий Аромат: солодкий, тягучий з нотами цитрусових Колір настою: темний, коньячний
- 486₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Бай Цзи Гуань північнофуцзянський чай Улун (№1200)
- Переклад з китайської: Білий Півнячий Гребінець Місце, дата виробництва: Провінція Фуцзянь, гори У І, 2024 р. Вид: Північнофуцзянський улун Зовнішній вигляд: солідний, гарний лист, поздовжнє скручування Аромат: солодкий, тягучий сироп, деревний, з кислинкою брусничного листя Смак: обволікаючий, шоколадно-медовий, м'який Посмак: тривалий, зігріваючий, фруктовий, солодкий Колір настою: золотистий Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, товстостінна гайвань
- 1 320₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Да Хун Пао чай Уішанський Улун (№360)
- Переклад з китайської: Великий Червоний Халат Місце, дата виробництва: Фуцзянь, У І Шань, весна 2023 р. Вид: Північнофуцзянський улун Зовнішній вигляд: красиве темне листя, поздовжнє, природне скручування Аромат: яскравий, сильно просмажених злакових на першому плані, горіхово-квітковий - на другому Смак: шоколадно-пряниковий, з легкою гостринкою Посмак: солодкий, оксамитовий, фруктовий, з печеними нотками Колір настою: темний бурштин Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, товстостінна…
- 486₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
У І Жоу Гуй північнофуцзянський чай Улун (№360)
- Переклад з китайської: М'ясиста кориця Місце, дата виробництва: Фуцзянь, гори У І, 2024 р. Вид: Північнофуцзянський улун Зовнішній вигляд: красиве темне листя поздовжнього скручування. Однорідний, чистий Аромат: карамель, булочки з корицею та цукром Смак: солодкий з легкою терпкістю, хлібний Посмак: тривалий, приємний, маслянистий Колір настою: темний бурштин Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, товстостінна гайвань
- 486₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
У І Шуй Сянь північнофуцзянський чай Улун (№120)
- Переклад з китайської: Нарцис з гір У І. Друга назва "Водяна фея" або "Водний ельф" Місце, дата виробництва: Фуцзянь, 2024 р. Вид улуна: Північнофуцзянський улун Зовнішній вигляд: однорідний, чистий; листя поздовжнього скручування Смак: Солодкий, трохи терпкуватий Посмак: тривалий, солодкуватий Аромат: Солодкий, тягучий з нотами цитрусових Колір настою: Темний, коньячний
- 234₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Бай Цзи Гуань північнофуцзянський чай Улун (№600)
- Переклад з китайської: Білий Півнячий Гребінець Місце, дата виробництва: Провінція Фуцзянь, гори У І, весна 2023 р. Вид: Північнофуцзянський улун Зовнішній вигляд: солідний, гарний лист, поздовжнє скручування Аромат: насичений, яскравий, деревний, стиглих персиків, солодких яблук Смак: насичений солодкуватий смак типового скелі чаю з гір У І Посмак: тривалий, пряно-фруктовий Колір настою: світлий, деревний Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, товстостінна…
- 690₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Фен Хуан Дань Цун Улун (№480)
- Переклад з китайської: Самотні кущі з гори Фенікса Місце, дата виробництва: Гуандун, весна 2023 р. Вид: Гуандунський улун Зовнішній вигляд: ретельно просмажене, красиве тонке листя, наче вороні дракони Аромат: багатий на відтінки, гострий з кислинкою та медово-ягідними нотками Смак: вишуканий, з ніжною солодкістю, терпкістю Посмак: яскравий, витончений і довгий Колір настою: темний бурштин Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, товстостінна…
- 588₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Да Хун Пао північнофуцзянський чай Улун (№150)
- Переклад з китайської: Великий Червоний Халат Місце, дата виробництва: зпівніч провінції Фуцзянь, осінь 2023 р. Вид: північнофуцзянський улун Зовнішній вигляд: однорідний, чистий. Лист поздовжнього скручування, темний зі світлими прожилками Аромат: солодких скорин, теплих здобних булочок Смак: шоколадно-пряниковий, з легкою гіркуватістю Посмак: пряний, фруктово-карамельний Колір настою: темний бурштин Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, товстостінна гайвань
- 259₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Сяо Хун Пао “Малий червоний халат” чай Улун (№420)
- Переклад з китайської: Малий Червоний Халат Місце, дата виробництва: Китай, провінція Юньнань, весна 2024 Вид: північнофуцзянський улун Зовнішній вигляд: однорідне листя подовжнього скручування, характерне для більшості темних улунів Аромат: пряний, яскравий Смак: насичений, з легкою терпкістю Посмак: трохи цитрусовий Колір настою: медовий Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, товстостінна гайвань
- 546₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
«Темний Дракон», «Бірюзовий Чай», «Цин Ча» – це назви одного й того ж китайського чаю, що відомий поціновувачам як улун. Це не конкретний сорт, а велика група напівферментованих чаїв, ступінь ферментації яких варіюється від 20 до 60%. Китайці називають улун чаєм серединного шляху за рахунок збалансованості смаку й аромату. У смаку поєднуються чорні та червоні сорти, а в ароматі змішані нотки білих і зелених чаїв.
Виробляються улуни у двох провінціях Китаю (Фуцзянь і Гуандун) та на Тайвані з повністю дозрілого соковитого чайного листя, а не його пухнастих напіврозкритих бруньок. Близько години зібрана сировина підв’ялюється, підсушується для видалення зайвої вологи та розміщується в затінених ділянках для подальшої обробки. Далі відбувається так звана оббивка країв або струшування, також сировина може крутитися в спеціальному барабані, де оббивка країв відбувається шляхом попадання чайного листя на спеціальні внутрішні виступи. До того ж потрібно стежити за тим, щоб листя не ламалося. Такий спосіб передбачає окислення листя тільки по краях і прожилках листа, що називається частковою ферментацією.
Справжній китайський улун в Україні представлено в інтернет-магазині «Cha». Наша компанія одна з небагатьох, яка пропонує чай високої якості, привезений безпосередньо з Китаю. Купити оригінальний чай улун можна в Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі, інших містах.
Ми пропонуємо чай з відмінними смаковими характеристиками, що володіє вишуканим ароматом, замовити який можна онлайн, на сайті компанії. Виготовляється улун з сировини високої якості. За рахунок того, що ми працюємо без посередників, ціна чаю у нас вигідна.
Характеристики улунів
Улун, який багатьом відомий як оолонг, є категорію, до якої входять численні сорти з різними ароматами і смаковими якостями. Можна сказати, що улун – це спосіб обробки чайного листя. Існує кілька видів улунів.
- Слабоферментований або світлий улун.
- Сильноферментований або темний улун.
Виготовляються слабоферментовані улуни на Тайвані, півдні провінції Фуцзянь
Сировиною для цих сортів виступає листя, зібране з кущів, що ростуть у гірських районах. На півдні Фуцзянь виробляють світлі види улунів.
Сильноферментовані улуни виробляють на півночі провінції Фуцзянь і Гуандун. Для темних видів улунів використовується сировина з деревовидних чайних кущів, які ростуть у високогірних районах. Таке листя дуже велике, соковите, шкірясте, ідеально скручується під час в’ялення.
Як виробляються улуни
Збір чайного листя для улунів здійснюється вручну, без використання техніки. Виготовлення після збору сировини включає декілька послідовних етапів. До етапів виробництва північно-фуцзянських улунів належать:
- Збір листя.
- Підв’ялювання.
- Струшування.
- Напівферментація (вироблення).
- Обсмажування.
- Скручування.
- Повторне обсмажування.
- Запікання.
- Вилежування між запіканням.
- Повторне запікання (якщо потрібно).
- Сортування.
До основних етапів виробництва тайваньських улунів належать
- Збір сировини.
- Підв’ялювання.
- Струшування.
- Ферментація (вироблення).
- Обсмажування.
- Сповивання.
- Скручування.
- Обсмажування з розсіюванням.
- Повторне сповивання, скручування.
- Сушка, обсмажування до готовності.
На завершальному етапі відбувається сортування, охолодження і фасування готового чаю.





















