-
- Оцінено в 5.00 з 5
Да Хун Пао північнофуцзянський улун (№2400)
- Переклад з китайської: Великий Червоний Халат Місце, дата виробництва: Фуцзянь, У І Шань, 2024 р Вид: Північнофуцзяньский улун Зовнішній вигляд: чистий, поздовжньої скрутки Аромат: грушевий нектар Смак: насичений, пряний, печені фрукти Посмак: тривалий, приємний, оксамитовий та обволікаючий Колір настою: коньячний Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, товстостінна гайвань
- 2 640₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
Одним з найдавніших сортів китайського чаю вважається Улун Так Хун Пао (в перекладі цей термін звучить як «великий червоний халат»). Він відноситься до елітного сорту, а в Китаї його вважають «королем» серед улунскімі чаїв. Незважаючи на те, що традиційно Так Хун Пао вважається чоловічим напоєм, його з величезним задоволенням вживають і жінки.
Чай Та Хун Пао має неповторний, незвичайним ароматом і чарівним, незабутнім смаком, а також:
- відмінно втамовує спрагу;
- зігріває;
- розслабляє;
- знімає втому;
- забезпечує гарний настрій.
Батьківщиною смачного і особливого чаю є північна частина гір Уі, розташованих в китайській провінції Фуцзянь. Чайні кущі ростуть у високогірній місцевості. Відноситься Так Хун Пао до улунам, які, згідно з китайською класифікації, знаходяться між зеленим і червоним чаєм. Улун, що в перекладі означає «чорний дракон», виростає високо в горах. На якість чаю безпосередній вплив надають погодні умови, кількість туманів і сонячного світла.
Інтернет – магазин чаю та аксесуарів «Cha» один з небагатьох, який пропонує в Україні різноманітний асортимент якісних чаїв за доступною вартості, привезених безпосередньо з Китаю. І серед численних сортів представлений Так Хун Пао. Купити його можна в Харкові, Києві, Дніпрі, Одесі, інших містах. Наші співробітники самостійно літають в Китай, де дегустують і вибирають тільки найкращі сорти. Ціна Дахунпао вигідна за рахунок того, що наша компанія працює без посередників.
Особливості Дахунпао, його властивості
Процес виробництва Так Хун Пао тривалий і трудомісткий. Чайне листя збираються тільки вручну, і тільки в перших числах травня (з 1 по 15). У цей час листя найбільш соковиті, збагачені корисними речовинами. Для чаю найкращою сировиною є гілочки, на яких розпустилося не більш 4-х молодих листочків. Після збору сировину піддається багатоетапного процесу. Варто відзначити, що чим старше кущ, з якого були зібрані листя, тим чай буде більш цінним і дорожче за ціною.
У нашому каталозі представлено справжній Дахунпао, відмінною рисою якого є щільна структура, однорідність чаїнок, яскраво виражений чорний колір, з смарагдовим або каштановим відтінком.
Розкриття смаку Дахунпао відбувається поетапно. У перші секунди після заварювання в смаку відчувається терпкість, насиченість. Через кілька хвилин смак стає оксамитовим, з солодкуватим присмаком. Дахунпао, так само як і інші улуни, заварюється кілька разів, при кожному черговому заварюванні в смаку з’являється м’якість, розкриваються нові нотки.
Справжній Дахунпао також має м’який, ні з чим незрівняний солодкуватий, з домішкою ванілі, аромат. У ньому уловлюються найтонші фруктові, а також нотки карамелі, витриманого вина.
Як проводиться чай
Після збору чайного сировини основними етапами виготовлення є:
- подвяливания (процедура необхідна для видалення з листя зайвої вологи, надання їм еластичності).
- Вироблення. Відбувається оббивка країв у чайного листя.
- Ферментація. Під час процедури окислення сировину стає м’якше.
- Обсмажування листя. Дозволяє зупинити процес ферментації.
- Скручування. Для Дахунпао характерно поздовжнє скручування листя.
- Сушка. На даному етапі повністю випаровується волога, форма листа фіксіруется.в.
- Прогрівання над гарячим вугіллям.
Замовити справжній китайський Так Хун Пао – можна онлайн, заповнивши на сайті форму замовлення, або зателефонувавши нашому менеджеру. У каталозі представлені фото і опис кожного сорту чаю, а також вказані актуальні ціни.