-
NEW!
- Оцінено в 5.00 з 5
Дун Фан Мей Жень тайванський улун (№1600)
- Переклад з китайської: Східна красуня Місце, дата виробництва: о. Тайвань, 2025 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: природне поздовжнє скручування листа. Переважно темний лист, видно світлі ворсисті бруньки Аромат: яскравий, солодкуватий, квітково-ягідний Смак: легка солодкість Посмак: пряний, м'який, медово-квітковий, легка терпкість з нотами червоного чаю і шампанського Колір настою: світлий бурштин Найбільш слушний посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний…
- 1 760₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
ГАБА Улун Чжен Сян тайванський чай (№800)
- Переклад з китайської: Улун за габа технологією Місце, дата виробництва: о. Тайвань, травень 2025 р. (запакований пров. Фуцзянь) Вид: Тайваньский улун Зовнішній вигляд: великі темні чаїнки сферичного скручування Аромат: хлібний, квітковий Смак: хлібний, солодкий, пряний Посмак: тривалий, об'ємний, солодкий, квітковий Колір настою: світлий янтар Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, тонкостінна гайвань
- 880₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Лішань високогірний тайванський чай Улун (№800)
- Переклад з китайської: Улун з грушевої гори Місце, дата виробництва: о. Тайвань, травень 2025 р. Вид: Тайваньский улун Зовнішній вигляд: великі смарагдові чаїнки сферичного скручування Аромат: черешня, квіткова солодкість Смак: хлібний, солодкий Посмак: тривалий, об'ємий, солодкий, квітковий Колір настою: світлий янтар Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, тонкостінна гайвань
- 880₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Дун Фан Мей Жень тайванський чай Улун (№360)
- Переклад з китайської: Східна красуня Місце, дата виробництва: о. Тайвань, 2024 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: природне поздовжнє скручування листа. Переважно темний лист, видно світлі ворсисті бруньки Аромат: яскравий, солодкуватий, квітково-ягідний Смак: легка солодкість Посмак: пряний, м'який, медово-квітковий, легка терпкість з нотами червоного чаю та шампанського Колір настою: світлий бурштин Найбільш слушний посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник
- 486₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 4.43 з 5
Алішань тайванський чай Улун (№600)
- Переклад з китайської: Улун з гори Алішань Місце, дата виробництва: о. Тайвань, 2024 р. Вид: Тайваньский улун Зовнішній вигляд: великі смарагдові чаїнки сферичного скручування Аромат: насичений, вербова насолода, вершковість Смак: легкий, злегка солонуватий, квітковий Посмак: об'ємний, квітковий, свіжий Колір настою: світлий янтар Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, тонкостінна гайвань
- 690₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Лао Ча Ван тайванський чай Улун (№750)
- Переклад з китайської: Владика старого чаю Місце, дата виробництва: о. Тайвань, 2014 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: глянсові темні чаїнки сферичного скручування. Однорідний, чистий Аромат: Шоколадно-вершковий, деревний, з димком, ноти спецій та квітів Смак: м'який, оксамитовий, густий Посмак: тривалий, приємний, солодкий, відчувається маслянистість з натяком на фруктовість і корицю, з приємною гіркуватістю, що переходить у смак варення з чорної…
- 826₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Лішань тайванський чай Улун (№1200)
- Легенда у світі чаю.
- 1 320₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Бай Цзи Гуань північнофуцзянський чай Улун (№2400)
- Переклад з китайської: Білий Півнячий Гребінь Місце, дата виробнитцтва: Провінція Фуцзянь, гори У І, 2022 р. Вид: Північнофуцзяньский улун Зовнішній вигляд: поважний, гарний лист, поздовжнє скручування Аромат: солодкий, тягучий сироп, деревний, з кислинкою брусничного листя Смак: обволікуючий, шоколадно-медовий, м'який Посмак: тривалий, зігріваючий, фруктовий, солодкий Колір настою: золотистий Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, товстостінна гайвань
- 2 640₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Бай Цзи Гуань північнофуцзянський чай Улун (№1200)
- Переклад з китайської: Білий Півнячий Гребінець Місце, дата виробництва: Провінція Фуцзянь, гори У І, 2024 р. Вид: Північнофуцзянський улун Зовнішній вигляд: солідний, гарний лист, поздовжнє скручування Аромат: солодкий, тягучий сироп, деревний, з кислинкою брусничного листя Смак: обволікаючий, шоколадно-медовий, м'який Посмак: тривалий, зігріваючий, фруктовий, солодкий Колір настою: золотистий Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, товстостінна гайвань
- 1 320₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Те Гуань Інь світлий Улун (№1200)
- Переклад з китайської: Залізна Бодхісаттва Гуаньінь Місце, дата виробництва: Фуцзянь, повіт Ань Сі, Сі Пін, весна 2024р. Вид: Південнофуцзянський улун Зовнішній вигляд: напівсферична скрутка, чаїнки гарного зеленого кольору Аромат: тривалий, насичений, квітковий, ноти жасмину, карамелі, скошеної трави, бузку та солодкої ніжної акації Смак: наповнювальний, солодкий, освіжаючий з ніжними квітковими нотками бузку, що розпустився Посмак: тривалий, освіжаючий, медовий Колір настою: світлий…
- 1 320₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Бай Цзи Гуань північнофуцзянський чай Улун (№600)
- Переклад з китайської: Білий Півнячий Гребінець Місце, дата виробництва: Провінція Фуцзянь, гори У І, весна 2023 р. Вид: Північнофуцзянський улун Зовнішній вигляд: солідний, гарний лист, поздовжнє скручування Аромат: насичений, яскравий, деревний, стиглих персиків, солодких яблук Смак: насичений солодкуватий смак типового скелі чаю з гір У І Посмак: тривалий, пряно-фруктовий Колір настою: світлий, деревний Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, товстостінна…
- 690₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
NEW!
- Оцінено в 5.00 з 5
Те Гуань Інь, “Залізна Бодхісаттва” світлий Улун (№800)
- Переклад з китайської: Залізна Бодхісаттва Гуаньінь Місце, дата виробництва: Фуцзянь, повіт Ань Сі, осінь 2023 р. Вид: Південнофуцзянський улун Зовнішній вигляд: напівсферичне скручування, чаїнки красивого зеленого кольору Аромат: тривалий, насичений, квітковий, ноти жасмину, карамелі, скошеної трави, бузку та солодкої ніжної акації Смак: солодкий, освіжаючий з ніжними квітковими нотками бузку, що розпустився Посмак: тривалий, освіжаючий, медовий Колір настою: світлий мед Найбільш…
- 880₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
«Темний Дракон», «Бірюзовий Чай», «Цин Ча» – це назви одного й того ж китайського чаю, що відомий поціновувачам як улун. Це не конкретний сорт, а велика група напівферментованих чаїв, ступінь ферментації яких варіюється від 20 до 60%. Китайці називають улун чаєм серединного шляху за рахунок збалансованості смаку й аромату. У смаку поєднуються чорні та червоні сорти, а в ароматі змішані нотки білих і зелених чаїв.
Виробляються улуни у двох провінціях Китаю (Фуцзянь і Гуандун) та на Тайвані з повністю дозрілого соковитого чайного листя, а не його пухнастих напіврозкритих бруньок. Близько години зібрана сировина підв’ялюється, підсушується для видалення зайвої вологи та розміщується в затінених ділянках для подальшої обробки. Далі відбувається так звана оббивка країв або струшування, також сировина може крутитися в спеціальному барабані, де оббивка країв відбувається шляхом попадання чайного листя на спеціальні внутрішні виступи. До того ж потрібно стежити за тим, щоб листя не ламалося. Такий спосіб передбачає окислення листя тільки по краях і прожилках листа, що називається частковою ферментацією.
Справжній китайський улун в Україні представлено в інтернет-магазині «Cha». Наша компанія одна з небагатьох, яка пропонує чай високої якості, привезений безпосередньо з Китаю. Купити оригінальний чай улун можна в Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі, інших містах.
Ми пропонуємо чай з відмінними смаковими характеристиками, що володіє вишуканим ароматом, замовити який можна онлайн, на сайті компанії. Виготовляється улун з сировини високої якості. За рахунок того, що ми працюємо без посередників, ціна чаю у нас вигідна.
Характеристики улунів
Улун, який багатьом відомий як оолонг, є категорію, до якої входять численні сорти з різними ароматами і смаковими якостями. Можна сказати, що улун – це спосіб обробки чайного листя. Існує кілька видів улунів.
- Слабоферментований або світлий улун.
- Сильноферментований або темний улун.
Виготовляються слабоферментовані улуни на Тайвані, півдні провінції Фуцзянь
Сировиною для цих сортів виступає листя, зібране з кущів, що ростуть у гірських районах. На півдні Фуцзянь виробляють світлі види улунів.
Сильноферментовані улуни виробляють на півночі провінції Фуцзянь і Гуандун. Для темних видів улунів використовується сировина з деревовидних чайних кущів, які ростуть у високогірних районах. Таке листя дуже велике, соковите, шкірясте, ідеально скручується під час в’ялення.
Як виробляються улуни
Збір чайного листя для улунів здійснюється вручну, без використання техніки. Виготовлення після збору сировини включає декілька послідовних етапів. До етапів виробництва північно-фуцзянських улунів належать:
- Збір листя.
- Підв’ялювання.
- Струшування.
- Напівферментація (вироблення).
- Обсмажування.
- Скручування.
- Повторне обсмажування.
- Запікання.
- Вилежування між запіканням.
- Повторне запікання (якщо потрібно).
- Сортування.
До основних етапів виробництва тайваньських улунів належать
- Збір сировини.
- Підв’ялювання.
- Струшування.
- Ферментація (вироблення).
- Обсмажування.
- Сповивання.
- Скручування.
- Обсмажування з розсіюванням.
- Повторне сповивання, скручування.
- Сушка, обсмажування до готовності.
На завершальному етапі відбувається сортування, охолодження і фасування готового чаю.


















