Подкатегории, Фильтры
  • Колекційний червоний (чорний) чай Нюй Ер Хун (№650)  - фото 2Колекційний червоний (чорний) чай Нюй Ер Хун (№650)  - фото 3
    • Колекційний червоний (чорний) чай Нюй Ер Хун (№650)  - фото 4Колекційний червоний (чорний) чай Нюй Ер Хун (№650)  - фото 5
    • Колекційний червоний (чорний) чай Нюй Ер Хун (№650)

    • Переклад з китайської: Дівчина-краса Місце, дата виробництва: Провінція Юньнань, гори Булань, весна 2023 р. Вид: Червоний (чорний) чай Зовнішній вигляд: Нюй Ер Хун схожий на дівочі локони. Він тендітний та оксамитовий. Велика кількість золотистих чайних бруньок. Аромат: медовий, солодкий, теплий, ягідний, нагадує свіжоспечений чорний хліб зі злаками Смак: дуже насичений і яскравий, з легкою кислинкою сухофруктів, терпкістю Посмак: тривалий, багатий…
    • 683 /50g
    • Вибрати
  • Червоний (чорний) чай Нюй Ер Хун розсипний (№180)  - фотоЧервоний (чорний) чай Нюй Ер Хун розсипний (№180)  - фото 2
    • Червоний (чорний) чай Нюй Ер Хун розсипний (№180)  - фото 3Червоний (чорний) чай Нюй Ер Хун розсипний (№180)  - фото 4
    • Червоний (чорний) чай Нюй Ер Хун розсипний (№180)

    • Переклад з китайської: Дівчина-краса Місце, дата виробництва: Провінція Юньнань, Ліньцан, 2022 р. Вид: Червоний (чорний) чай Зовнішній вигляд: вигляд сухого листа нагадує дівочі локони, тому чай назвали «дівчиною-красою». Для виготовлення цього чаю використовують бруньку та листочок. У процесі ферментації брунька стає жовтою, а листочок – червоно-коричневим. Аромат: пряний, відтінки кураги та лісових ягід Смак: оксамитовий, з відтінками сухофруктів Посмак: тонкий,…
    • 270 /50g
    • Вибрати

Дяньхун – це червоні (у нас відомі як чорні) чаї з Юньнані. Точніше і тієї області провінції Юннань, яка раніше називалася Дяньсі. Тому повне найменування червоного юньнаньского чаю – Дяньсі Хун Ча, що в перекладі звучить як «Червоний чай з Дяньсі».

Сировиною для виробництва Дяньхун є юннаньського крупнолістовиє чайні рослини, які мають міцні і соковиті листя. З такого-ж сировини роблять Шен і Шу Пуери.

Завдяки такому сировини, Дяньхун виходять неймовірно ароматні і мають яскраво виражений смак. Знавці відзначають у смакової мелодії квіткову медовий аромат і приємну бархатисту солодкість в смаку, приємно нагадує сухофрукти.

Найбільш популярні різновиди Дяньхун у виду сиря:


  • Дяньхун Мао Фен – “Ворсисті Піки” – нирка і два листочка, скручені поздовжньо. Колір настою у Дяньхун Мао Фена може бути золотого до червоно-бурого.

  • Цзінь Хао Дяньхун – “Золотистий Пух або Ворсинки” – це тільки нирки, або, нирка і один листочок. Цзінь Хао Дяньхун повністю покритий ворсом і в настої має золотистий колір. Смак більш легкий, аромат тонкий і вишуканий.

  • Дяньхун Цзінь Чжень – “Золоті Голки” – у вигляді довгих тонких голок. Тут, як правило, присутні більш молоді бруньки
  • Дяньхун Цзінь Ло – “Золоті Спіралі, або Равлики, або Локони” – скручений у формі спіральок або маленьких кілець. Має характерну медову в ароматі.

  • Гу Шу Дяньхун – “Червоний чай зі старих дерев”. Гу Шу Дяньхун можуть мати більш незвичайний смак, в ньому можуть бути виражені трав’яні аромати, а іноді за смаком він нагадує витриманий Шен Пуер. Вони надають більш помітний вплив на фізичний стан, це обясняется багатою різноманітністю корисних речовин одержуваних з більш розвиненою кореневої системи.


Чай з крупнолистового, а тим більше зі старих дерев добре зберігатися роками. Їх можна состарівают і спостерігати як змінюється смак. На відміну від Шен і Шу пуер, смак Дяньхун з роками стає більш прозорим і легким, далеко не завжди він розвивається і ускладнюється, але враження старі червоні чаї все одно справляють цікаве.