Чай Пуер поєднує великий діапазон протилежних властивостей! Він одночасно простий і зрозумілий для одних і водночас складний і загадковий для інших. Одні п’ють цей чай щодня і захоплюються, інші й ковтка не зроблять – пахне рибою, і крапка! А якщо додати історію зі старими Пуерами, то взагалі незрозуміло – хороший чай повинен бути свіжим або хороший чай повинен бути дуже старим.
Для відповіді на такі питання і створено цю чайну мінішколу “Пуери з користю для Душі та для здоров’я”, що складається з 4-х занять тривалістю по 3 години.
На кожному занятті проходитиме дегустація двох чаїв з теорією та практикою.
Програма заняття
1 день. Шен Пуери.
Теорія: Історія чаю в Юньнані. Умови зростання, вимоги та правила збору. Технологія виробництва Шен-Пуера. Види Шен Пуерів. Умови зберігання. Біохімія та користь Шенів. Особливості та методи приготування Шен Пуерів.
Дегустація-практика:
- Шен Пуер “Менку Гу Шу Місян” чай 2015 р (№480),
- Шен Пуер у тонких млинцях “Фей Бін Бао Цзянь” 2016 (№600)
2 день. Шу Пуери.
Теорія: Історія появи Шу Пуера. Технологія виробництва Шу Пуер. Види Шу Пуерів. Умови зберігання. Біохімія та користь Шу. Особливості та методи приготування Шу Пуерів.
Дегустація-практика:
- Цзинь Чжень Бай Лянь, 2013 рік, чай Шу Пуер (№360),
- Ци Цзи Бін Да Є, пресований чай Шу Пуер 2013 (№480)
3 день. Екзотичні Пуери.
Теорія: Особливості фіолетового Пуера. Юньнанський білий чай. Як заварювати Пуер у гайвані.
Дегустація-практика:
- Фіолетовий Шен Пуер “Цзи Я” (№1600),
- Бай Хао Бін Пуер, 2017р. (№600)
4 день. Витримані Пуери.
Теорія: Історія та філософія витриманих пуерів. Визначення якості витриманих пуерів. Смакова мелодія “старовини” – Чень Сян та Яо Сян. Особливості приготування.
Дегустація-практика:
- Лао Шен Пуер “І Пінь Тан” чай 2006р (№ 580),
- Шу Пуер “Лао Ча То” чай витриманий 2007р. (№800)
Можна відвідувати як одне заняття, так і всю школу, очно чи онлайн.
Для онлайн практики ми підготували чайний сет з 8 пробників саме тих чаїв, які ми дегустуватимемо на заняттях. Надсилаємо Новою Поштою по всій території України.
Також ми підготували спеціальний набір чайного посуду для дегустації – Дегустаційний чайний набір.
Заняття відбуваються суботами з 13-00 до 16-00. За попереднім записом. Викладач – Жерноклюєв Олексій, вивчає та практикує культуру чаю з 1997 року.
Вартість всього курсу – 2500 грн. Вартість одного заняття – 750 грн.
Вартість чайного сету – 676 грн.
Вартість набору посуду – 600 грн.