You are currently viewing Чайна школа – Хунча від класики до незвичайних
Дата початку: 30.07.2022
Дата закінчення: 20.08.2022
Час: 12:00 - 15:00
Знання | Чайна школа

Чорний чай у Китаї називають червоним – Хунча, бо дивляться не на суху заварку, а на колір настою. І такий чай не користувався особливою популярністю, на тлі Улунів, Пуерів та тисячі сортів зеленого чаю. Але останнім часом інтерес до чаю постійно зростає, розширюється асортимент, покращується якість. Зараз деякі сорти червоного чаю за ціною та вишуканістю смаку не поступаються славетним улунам. А ще з’явилися особливі – екзотичні сорти чаю та цікаві підвиди вже знайомих сортів!

На цій мінішколі ми продегустуємо 8 найяскравіших і найцікавіших сортів червоного чаю, а також дізнаємося про їх історію, технологічні особливості та методи смачного заварювання.

Курс складається з 4-х занять, кожне тривалістю по 3 години. На кожному занятті відбувається дегустація двох чаїв з теорією та практикою.

Програма занять

1 День. Червоні чаї Фуцьзяню.

Теорія:

  • Червоний бум із Китаю.
  • Історія про винахід червоного чаю.
  • Види червоного чаю.

Дегустація-практика:

  • Чай “Чжень Шань Сяо Чжун” №600,
  • Чай “Цзинь Цзюнь Мей” №400

2 день. Червоні чаї Юньнаню.

Теорія:

  • Технологія Гунфу Хун та інші її різновиди.
  • Особливості Дяньхунів.
  • Який посуд найкраще підходить для приготування Хунча.

Дегустація-практика:

  • Чай “Да Цзинь Чжень” №480,
  • Чай “Гу Шу Дяньхун” №600

3 день. Екзотичні червоні.

Теорія:

  • Біохімія та користь Хунча.
  • Способи приготування Хунча.
  • Різноманітність форм Хунча.

Дегустація-практика:

  • Чай “ГАБА Хун Біло” №600,
  • Чай “Шай Хун” №360

4 день. Історична спадщина.

Теорія:

  • Основні регіони виробництва.
  • Вибір та зберігання червоного чаю.

Дегустація-практика:

  • Чай “Цимень Хунча” №180,
  • Чай “Цзю Цюй Хун Мей” №360

Можна відвідувати як одне заняття, так і всю школу, очно чи онлайн.

Для онлайн практики ми підготували чайний сет з 8 пробників саме тих чаїв, які ми дегустуватимемо на заняттях. Надсилаємо Новою Поштою по всій території України.

Також ми підготували спеціальний набір чайного посуду для дегустації — Дегустаційний чайний набір.

Тривалість заняття 3 години. Перші 1,5 години заняття — теорія та практика з дегустацією першого чаю, далі невелика перерва, потім знову 1,5 години теорія з відповідями на запитання та практика з дегустацією другого чаю .

За попереднім записом. Викладач – Жерноклюєв Олексій, вивчає та практикує культуру чаю з 1997 року.

Вартість всього курсу – 4000 грн. Вартість одного заняття — 1200 грн.

Вартість чайного сету — 800 грн.

Вартість набору посуду — 800 грн.