- Оцінено в 5.00 з 5
Лі Чжи Хун Ча розсипний червоний (чорний) чай (№150)
- Переклад з китайської: Червоний чай томлений на кісточках Лічі Місце, дата виробництва: Китай, провінція Фуцзянь, весна 2024 р. Вид: Червоний (чорний) чай Зовнішній вигляд: темні просмажені листочки, з невеликим глянсовим блиском Аромат: фруктово-медовий Смак: насичений, ягідний Посмак: солодкий, яскравий, фруктовий Колір настою: каштановий Найбільш слушний посуд для заварювання: гайвань цинци, порцеляновий чайник або чайник з ісинської глини
- 233₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
Хун ча або червоний чай посідає почесне місце серед інших сортів китайського чаю. До даного виду належить сильно ферментований чай, окислення якого становить близько 90%. Насправді червоним чай називають тільки в країні його виробництва. В Європі він знайомий шанувальникам цього вишуканого напою як традиційний чорний чай.
Відмітна особливість процесу виробництва червоного чаю – відсутність етапу, що має назву «усунення зелені». На ньому сировина піддається швидкій температурній обробці, що припиняє ферментацію. Сировину для червоного чаю спочатку скручують, розминають і тільки після цього дуже повільно підігрівають. До основних етапів виготовлення червоного чаю належать:
- Підв’ялювання.
- Скручування, м’яття листя.
- Ферментація.
- Сушка при однаковій помірній температурі.
Ферментація – це важливий етап, який дозволяє зробити з рослини напій. Вона проводиться після скручування, згинання листя до появи соку і початку окисного процесу.
Аромат сухого чаю дуже цікавий і впізнаваний. Йому притаманні медові й пряні нотки. Готовий напій набуває яскравого відтінку, який залежить від сорту чаю. Він може бути як світлим апельсиновим, так і темно-рубіновим, а іноді коричневим і навіть бурим. Китайський червоний чай характеризується насиченим яскраво вираженим смаком з кислинкою, терпкістю. Після вживання чаю залишається приємний солодкуватий або трохи терпкий посмак.
Справжній червоний чай, який можна купити в інтернет-магазині «Cha», представлений різними підвидами. Ми пропонуємо якісний чай, привезений нашими співробітниками безпосередньо з Китаю. Для його виробництва використовується добірна сировина, що росте в екологічно чистих регіонах. У нас представлений елітний червоний чай, який неможливо купити в супермаркеті. Ціна його вигідна за рахунок того, що ми працюємо без посередників.
Різновиди червоного чаю
Червоний чай представлений трьома категоріями. Кожен з видів виробляється з сировини, що піддається різній обробці.
- Сяо Чжуни. Для їх виробництва відбирають листя середнього розміру з чайних кущів, що росте тільки в одному регіоні провінції Фуцзянь. Сировина для цієї категорії чаїв коптиться на старому сосновому вугіллі.
- Гунфу Хуни. Вони виготовляються в різних чайних регіонах з молодих бруньок або бруньок з одним листом (використовують два види листя – велике та дрібне).
Замовити справжній червоний китайський чай з оперативною доставкою по всій Україні можна в Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, інших населених пунктах. Наша компанія постійно оновлює асортимент чаїв, пропонує різні акції, знижки.