Подкатегории, Фильтры
  • Лао Ча Ван тайванський чай Улун (№750)  - фото 2Лао Ча Ван тайванський чай Улун (№750)  - фото 3
    • Лао Ча Ван тайванський чай Улун (№750)  - фото 4Лао Ча Ван тайванський чай Улун (№750)  - фото 5
    • Лао Ча Ван тайванський чай Улун (№750)

    • Переклад з китайської: Владика старого чаю Місце, дата виробництва: о. Тайвань, 2014 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: глянсові темні чаїнки сферичного скручування. Однорідний, чистий Аромат: Шоколадно-вершковий, деревний, з димком, ноти спецій та квітів Смак: м'який, оксамитовий, густий Посмак: тривалий, приємний, солодкий, відчувається маслянистість з натяком на фруктовість і корицю, з приємною гіркуватістю, що переходить у смак варення з чорної…
    • 750 /50g
    • Вибрати


Тайванський улун – сорт улунський чаю, який вирощують на Тайвані і в Китаї. Інші назви: Улун «Формоза», від застарілого західного назви острова Тайвань – «Формоза».

Найбільш ранні дані про чайних плантаціях Тайваню датуються 1717 роком. Відомості містяться в Лянь Ши Ша (水 沙 连), сучасна назва – Yuchi (鱼池), і Puli (埔里). В кінці XVIII століття Ke Чао (柯 朝) привіз чайні кущі з провінції Фуцзянь в Тайвань і посадив їх в Джі Ю Кензі (栉 鱼 坑) (в даний час це місце відомо, як Тайбей. Тим не менш, історична запис вказує на те , що чайний бізнес в області Тайбей почався ще в кінці 18 століття. Таким чином, можна вважати, що чай почав культивуватися в Тайвані більше двох століть тому.

У 1855 році Лінь Фен Чі (林凤池) привіз чайні кущі Чин Сін Про Лог (青 心 乌龙) з провінції Фуцзянь і посадив їх на Тайвані. Так з’явився «Улун Дун Дін» .

У 1869 році англійський торговець Джон Додд привіз з Китаю в Нью-Йорк «чай з Формози», вирощений і оброблений на фабриці «Ваньхуа». Це і був тайванський улун, а точніше сорт «Дун Фан Мей Жень – Східна красуня» . Чай відразу придбав високу популярність у американських багатіїв і був таким чином вигідно і швидко проданий. Після такої події багато купці і торговці стали привозити цей улун з Тайваню. Під час Другої світової війни, коли острів був окупований японцями, продукція експортувалася до Японії.

Тайванський улун – підлозі ферментований чай зі скрученими листям. У його ароматі можна відчути фруктово-медові ноти. Його виготовляють вручну з нирок і верхніх листків чайного куща, тому якість цього чаю вважається найвищим.

Час збірки кожного сорту чаю строго обмежена. Так, наприклад листя для чай «Дун Фан Мей Жень – Східна красуня» повинні збиратися тільки влітку, так як саме в цей період веде активну життєдіяльність Зеленокрилий цикада, яка вилуплюється з личинки і харчується соком пагонів чайного рослини. Після цих укусів, сік запікається на поверхні верхнього листя – це надає улун свій специфічний аромат.

Кращі різновиди тайванського улуна виробляються з чайного куща «Цин Сін – із зеленою серцевиною».