Щоб правильно розкрити смакові, ароматичні та корисні властивості чаю необхідно дотримуватися рекомендацій щодо його заварювання.
Ось основні рекомендації щодо заварювання пуера:
- Використовувати гарну воду;
- Визначити кількість чаю відповідно до обсягу посуду;
- Прогріти посуд гарячою водою;
- Врахувати температуру води для заварювання залежно від виду чаю;
- Заварити чай та випити із задоволенням.
*Увага! Перша заварка у чаї пуер не вживається! Чай потрібно промити гарячою водою перед заварюванням. ** Зверніть увагу, розсипного пуера потрібно брати трохи менше, а пресованого трохи більше.
Метод приготування чаю: китайський та європейський способи.
Як правильно заварювати пуер? Існує два способи – китайський та європейський
Заварювання шен пуера (зелений, сирий) китайським способом (пінча).
Китайський спосіб – багаторазове заварювання методом протоки, короткочасним настоюванням – 3-4 с. У цій інструкції кількість чаю розрахована на об’єм 140 мл.
- Кількість чаю – 4-5 г
- Температура води – 80-90°С
- Кількість заварювань – 10-15
Заварювання шен пуера (зелений, сирий) європейським способом
Європейський метод – одноразове заварювання з настоюванням 3-5 хв. У цій інструкції кількість чаю розрахована на об’єм 500 мл.
- Кількість чаю – 6-7 г
- Температура води – 80-90°С
- Кількість заварювань – 1
Заварювання шу пуера (чорний, готовий) китайським способом (пінча)
Китайський спосіб – багаторазове заварювання методом протоки, короткочасним настоюванням – 3-4 с. У цій інструкції кількість чаю розрахована на об’єм 140 мл.
- Кількість чаю – 5-6 г
- Температура води – 96°С
- Кількість заварювань – 10-12
Заварювання шу пуера (чорний, готовий) європейським способом
Європейський метод – одноразове заварювання з настоюванням 3-5 хв. У цій інструкції кількість чаю розрахована на об’єм 500 мл.
- Кількість чаю – 7-10 г
- Температура води – 96°С
- Кількість заварювань – 1
Заварюваннябай пуера (білий) китайським способом (пінча)
Китайський спосіб – багаторазове заварювання методом протоки, короткочасним настоюванням – 3-4 с. У цій інструкції кількість чаю розрахована на об’єм 140 мл.
- Кількість чаю – 4-5 г
- Температура води – 80-90°С
- Кількість заварювань – 10-15
Заварюваннябай пуера (білий) європейським способом
Європейський метод – одноразове заварювання з настоюванням 3-5 хв. У цій інструкції кількість чаю розрахована на об’єм 500 мл.
- Кількість чаю – 6-7 г
- Температура води – 80-90°С
- Кількість заварювань – 1
Приємного Вам чаювання!