Подкатегории, Фильтры
  • Дун Дін високогірний тайванський чай Улун (№600)  - фото 2Дун Дін високогірний тайванський чай Улун (№600)  - фото 3
    • Дун Дін високогірний тайванський чай Улун (№600)  - фото 4Дун Дін високогірний тайванський чай Улун (№600)  - фото 5
    • Дун Дін високогірний тайванський чай Улун (№600)

    • Переклад з китайської: Улун з морозного піку Місце, дата виробництва: о. Тайвань, район Тайпей, травень 2024 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: красиві глянсові чаїнки смарагдового кольору напівсферичного скручування Аромат: квітково-фруктовий Смак: фруктовий, м'який Посмак: тривалий, освіжаючий Колір настою: прозорий, світлий бурштин Найкращий посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник
    • 690 /50g
    • Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
  • Дун Фан Мей Жень тайванський чай Улун (№360)  - фотоДун Фан Мей Жень тайванський чай Улун (№360)  - фото 2
    • Дун Фан Мей Жень тайванський чай Улун (№360)  - фото 3Дун Фан Мей Жень тайванський чай Улун (№360)  - фото 4
    • Дун Фан Мей Жень тайванський чай Улун (№360)

    • Переклад з китайської: Східна красуня Місце, дата виробництва: о. Тайвань, 2024 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: природне поздовжнє скручування листа. Переважно темний лист, видно світлі ворсисті бруньки Аромат: яскравий, солодкуватий, квітково-ягідний Смак: легка солодкість Посмак: пряний, м'який, медово-квітковий, легка терпкість з нотами червоного чаю та шампанського Колір настою: світлий бурштин Найбільш слушний посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник
    • 486 /50g
    • Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
  • Лао Ча Ван тайванський чай Улун (№750)  - фотоЛао Ча Ван тайванський чай Улун (№750)  - фото 2
    • Лао Ча Ван тайванський чай Улун (№750)  - фото 3Лао Ча Ван тайванський чай Улун (№750)  - фото 4
    • Лао Ча Ван тайванський чай Улун (№750)

    • Переклад з китайської: Владика старого чаю Місце, дата виробництва: о. Тайвань, 2014 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: глянсові темні чаїнки сферичного скручування. Однорідний, чистий Аромат: Шоколадно-вершковий, деревний, з димком, ноти спецій та квітів Смак: м'який, оксамитовий, густий Посмак: тривалий, приємний, солодкий, відчувається маслянистість з натяком на фруктовість і корицю, з приємною гіркуватістю, що переходить у смак варення з чорної…
    • 826 /50g
    • Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару


Тайванський улун – сорт улунський чаю, який вирощують на Тайвані і в Китаї. Інші назви: Улун «Формоза», від застарілого західного назви острова Тайвань – «Формоза».

Найбільш ранні дані про чайних плантаціях Тайваню датуються 1717 роком. Відомості містяться в Лянь Ши Ша (水 沙 连), сучасна назва – Yuchi (鱼池), і Puli (埔里). В кінці XVIII століття Ke Чао (柯 朝) привіз чайні кущі з провінції Фуцзянь в Тайвань і посадив їх в Джі Ю Кензі (栉 鱼 坑) (в даний час це місце відомо, як Тайбей. Тим не менш, історична запис вказує на те , що чайний бізнес в області Тайбей почався ще в кінці 18 століття. Таким чином, можна вважати, що чай почав культивуватися в Тайвані більше двох століть тому.

У 1855 році Лінь Фен Чі (林凤池) привіз чайні кущі Чин Сін Про Лог (青 心 乌龙) з провінції Фуцзянь і посадив їх на Тайвані. Так з’явився «Улун Дун Дін» .

У 1869 році англійський торговець Джон Додд привіз з Китаю в Нью-Йорк «чай з Формози», вирощений і оброблений на фабриці «Ваньхуа». Це і був тайванський улун, а точніше сорт «Дун Фан Мей Жень – Східна красуня» . Чай відразу придбав високу популярність у американських багатіїв і був таким чином вигідно і швидко проданий. Після такої події багато купці і торговці стали привозити цей улун з Тайваню. Під час Другої світової війни, коли острів був окупований японцями, продукція експортувалася до Японії.

Тайванський улун – напів ферментований чай зі скрученим листям. У його ароматі можна відчути фруктово-медові ноти. Його виготовляють вручну з бруньок і верхніх листків чайного куща, тому якість цього чаю вважається найвищою.

Час збірки кожного сорту чаю строго обмежена. Так, наприклад листя для чай «Дун Фан Мей Жень – Східна красуня» повинні збиратися тільки влітку, так як саме в цей період веде активну життєдіяльність Зеленокрила цикада, яка вилуплюється з личинки і харчується соком пагонів чайної рослини. Після цих укусів, сік запікається на поверхні верхнього листя – це надає улун свій специфічний аромат.

Кращі різновиди тайванського улуна виробляються з чайного куща «Цин Сін – із зеленою серцевиною».