Подкатегории, Фильтры
  • Цзинь Сюань тайваньский чай  (№520)  - фото 2Цзинь Сюань тайваньский чай  (№520)  - фото 3
    • Цзинь Сюань тайваньский чай  (№520)  - фото 4Цзинь Сюань тайваньский чай  (№520)  - фото 5
    • Цзинь Сюань тайваньский чай (№520)

    • Переклад з китайської: Вогняна квітка (вищого ґатунку) Місце, дата виробництва: о. Тайвань, травень 2022 р. Вид: Тайваньский улун Зовнішній вигляд: світлі однорідні чаїнки сферичного скручування Аромат: м'який, солодкий, карамельний Смак: освіжаючий, квітковий, з легкою солодкістю Посмак: тривалий, квітково-вершковий, холодний Колір настою: світлий, жовто-зелений Найбільш слушний посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник
    • 590 /50g
    • Вибрати
  • Шань Лінь Сі тайванський чай Улун (№720)  - фотоШань Лінь Сі тайванський чай Улун (№720)  - фото 2
    • Шань Лінь Сі тайванський чай Улун (№720)  - фото 3Шань Лінь Сі тайванський чай Улун (№720)  - фото 4
    • Шань Лінь Сі тайванський чай Улун (№720)

    • Переклад з китайської: Струмок гірського лісу Місце, дата виробництва: о. Тайвань, Наньтоу, травень 2022 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: красиві смарагдові чаїнки щільного сферичного скручування Аромат: солодкуватий, свіжість хвойного лісу та квітів, з легкою кислинкою Смак: м'який, квітковий, свіжий Посмак: свіжий, тривалий Колір настою: світлий бурштин Найбільш слушний посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник
    • 720 /50g
    • Вибрати
  • Най Сянь Цзинь Сюань чай молочний Улун (№360)  - фотоНай Сянь Цзинь Сюань чай молочний Улун (№360)  - фото 2
    • Най Сянь Цзинь Сюань чай молочний Улун (№360)  - фото 3Най Сянь Цзинь Сюань чай молочний Улун (№360)  - фото 4
    • Най Сянь Цзинь Сюань чай молочний Улун (№360)

    • Переклад з китайської: Вогняна квітка з молочним ароматом Місце, дата виробництва: о. Тайвань, травень 2022 Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: світлі однорідні чаїнки сферичного скручування Аромат: солодкий, свіжо варена, ще тепла карамель Смак: карамель, молоко, приємна терпкість Посмак: солодкуватий, тривалий, карамельний Колір настою: світлий, жовто-зелений Найбільш слушний посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник
    • 432 /50g
    • Вибрати
  • Алішань тайванський чай Улун (№600)  - фотоАлішань тайванський чай Улун (№600)  - фото 2
    • Алішань тайванський чай Улун (№600)  - фото 3Алішань тайванський чай Улун (№600)  - фото 4
    • Алішань тайванський чай Улун (№600)

    • Переклад з китайської: Улун з гори Алішань Місце, дата виробництва: о. Тайвань, 2022 р. Вид: Тайваньский улун Зовнішній вигляд: великі смарагдові чаїнки сферичного скручування Аромат: насичений, вербова насолода, вершковість Смак: легкий, злегка солонуватий, квітковий Посмак: об'ємний, квітковий, свіжий Колір настою: світлий янтар Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, тонкостінна гайвань
    • 630 /50g
    • Вибрати
  • Чай улун “Женьшеневий” тайванський (№360)  - фотоЧай улун “Женьшеневий” тайванський (№360)  - фото 2
    • Чай улун “Женьшеневий” тайванський (№360)  - фото 3Чай улун “Женьшеневий” тайванський (№360)  - фото 4
    • Чай улун “Женьшеневий” тайванський (№360)

    • Переклад з китайської: Жень Шень Улун Місце, дата виробництва:  о. Тайвань, високогірний округ Наньтоу, 2022 Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: красиві смарагдові чаїнки щільного сферичного скручування, вкриті женьшеневим пилком, немов оксамитом Аромат: дуже насичений, приємний, з фруктовими та медово-горіховими відтінками Смак: трохи в'яжучий, солодкий, насичений Посмак: солодкий, залишається надовго і навіть саме дихання стає після чаювання трохи солодким Колір настою: зеленувато-золотистий…
    • 432 /50g
    • Вибрати
  • Чай улун “Женьшеневий” тайванський (№120)  - фотоЧай улун “Женьшеневий” тайванський (№120)  - фото 2
    • Чай улун “Женьшеневий” тайванський (№120)  - фото 3Чай улун “Женьшеневий” тайванський (№120)  - фото 4
    • Чай улун “Женьшеневий” тайванський (№120)

    • Переклад з китайської: Чай "Жень Шень Улун" Місце, дата виробництва: о. Тайвань, 2022 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: тверді темно-зелені грудки, подібні до гальки. Чаїнки вкриті пилком Жень Шеню Аромат: пряний, печений, солодкий Смак: солодкий, в'яжучий, з тонкою гіркуватістю Посмак: свіжий, солодкий, ніби поїв солодкої вати Колір настою: зеленувато-золотистий Найбільш слушний посуд для заварювання: скляна або керамічна гайвань, тонкостінний глиняний…
    • 210 /50g
    • Вибрати


Тайванський улун – сорт улунський чаю, який вирощують на Тайвані і в Китаї. Інші назви: Улун «Формоза», від застарілого західного назви острова Тайвань – «Формоза».

Найбільш ранні дані про чайних плантаціях Тайваню датуються 1717 роком. Відомості містяться в Лянь Ши Ша (水 沙 连), сучасна назва – Yuchi (鱼池), і Puli (埔里). В кінці XVIII століття Ke Чао (柯 朝) привіз чайні кущі з провінції Фуцзянь в Тайвань і посадив їх в Джі Ю Кензі (栉 鱼 坑) (в даний час це місце відомо, як Тайбей. Тим не менш, історична запис вказує на те , що чайний бізнес в області Тайбей почався ще в кінці 18 століття. Таким чином, можна вважати, що чай почав культивуватися в Тайвані більше двох століть тому.

У 1855 році Лінь Фен Чі (林凤池) привіз чайні кущі Чин Сін Про Лог (青 心 乌龙) з провінції Фуцзянь і посадив їх на Тайвані. Так з’явився «Улун Дун Дін» .

У 1869 році англійський торговець Джон Додд привіз з Китаю в Нью-Йорк «чай з Формози», вирощений і оброблений на фабриці «Ваньхуа». Це і був тайванський улун, а точніше сорт «Дун Фан Мей Жень – Східна красуня» . Чай відразу придбав високу популярність у американських багатіїв і був таким чином вигідно і швидко проданий. Після такої події багато купці і торговці стали привозити цей улун з Тайваню. Під час Другої світової війни, коли острів був окупований японцями, продукція експортувалася до Японії.

Тайванський улун – підлозі ферментований чай зі скрученими листям. У його ароматі можна відчути фруктово-медові ноти. Його виготовляють вручну з нирок і верхніх листків чайного куща, тому якість цього чаю вважається найвищим.

Час збірки кожного сорту чаю строго обмежена. Так, наприклад листя для чай «Дун Фан Мей Жень – Східна красуня» повинні збиратися тільки влітку, так як саме в цей період веде активну життєдіяльність Зеленокрилий цикада, яка вилуплюється з личинки і харчується соком пагонів чайного рослини. Після цих укусів, сік запікається на поверхні верхнього листя – це надає улун свій специфічний аромат.

Кращі різновиди тайванського улуна виробляються з чайного куща «Цин Сін – із зеленою серцевиною».