Гунфухуни – це сорти червоного (у нас часто називають такий чай чорним) чаю, вироблені за технологією Гунфу. Слово Гунфу дуже відомо і популярно в Китаї і в даному контексті означає особливу майстерність, яким потрібно оволодіти виробнику чаю, застосувати весь свій досвід і майстерність, щоб розкрити в повній мірі смак і аромат чаю.
Сировиною для Гунфухунов є нирки або листочки, при цьому листочки можуть бути як дуже маленькі, так і відносно великі. Використовуються як моносорти чайних рослин, так і купаж.
Зовн Гунфухуни виглядають як суміш темно-коричневих і золотисто-помаранчевих вигнутих чаїнок: нирки в результаті обробки набувають золотистий колір, а листочки – темно-коричневий або майже чорний. Ці образи часто обігрується в назві цих чаїв.
Останнім часом в Китаї стали більше виробляти червоного чаю, це пов’язано зі зростаючою популярністю цього виду чаю, тому багато традиційно знамениті китайські чаї тепер мають свого “червоного” брата. Наприклад, червоний “Лун Цзин”.