- NEW!
- Оцінено в 5.00 з 5
Да Хун Пао чай Уішанський Улун (№360)
- Переклад з китайської: Великий Червоний Халат Місце, дата виробництва: Фуцзянь, У І Шань, весна 2023 р. Вид: Північнофуцзянський улун Зовнішній вигляд: красиве темне листя, поздовжнє, природне скручування Аромат: яскравий, сильно просмажених злакових на першому плані, горіхово-квітковий - на другому Смак: шоколадно-пряниковий, з легкою гостринкою Посмак: солодкий, оксамитовий, фруктовий, з печеними нотками Колір настою: темний бурштин Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, товстостінна…
- 432₴ /50g
- Вибрати
- Оцінено в 5.00 з 5
У І Жоу Гуй північнофуцзянський чай Улун (№360)
- Переклад з китайської: М'ясиста кориця Місце, дата виробництва: Фуцзянь, гори У І, 2022 р. Вид: Північнофуцзянський улун Зовнішній вигляд: красиве темне листя поздовжнього скручування. Однорідний, чистий Аромат: карамель, булочки з корицею та цукром Смак: солодкий з легкою терпкістю, хлібний Посмак: тривалий, приємний, маслянистий Колір настою: темний бурштин Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, товстостінна гайвань
- 432₴ /50g
- Вибрати
- Оцінено в 5.00 з 5
У І Шуй Сянь північнофуцзянський чай Улун (№360)
- Переклад з китайської: Нарцис з гір У І. Друга назва "Водяна фея" або "Водний ельф" Місце, дата виробництва: Північ провінції Фуцзянь, 2023 Вид: Північнофуцзянський улун Зовнішній вигляд: однорідний, чистий. Лист поздовжнього скручування, темний зі світлими прожилками Смак: солодкий, трохи терпкуватий Посмак: чистий, пряно-фруктовий Аромат: солодкий, тягучий з нотами цитрусових Колір настою: темний, коньячний
- 432₴ /50g
- Вибрати
«Темний Дракон», «Бірюзовий Чай», «Цин Ча» – це назви одного й того ж китайського чаю, що відомий поціновувачам як улун. Це не конкретний сорт, а велика група напівферментованих чаїв, ступінь ферментації яких варіюється від 20 до 60%. Китайці називають улун чаєм серединного шляху за рахунок збалансованості смаку й аромату. У смаку поєднуються чорні та червоні сорти, а в ароматі змішані нотки білих і зелених чаїв.
Виробляються улуни у двох провінціях Китаю (Фуцзянь і Гуандун) та на Тайвані з повністю дозрілого соковитого чайного листя, а не його пухнастих напіврозкритих бруньок. Близько години зібрана сировина підв’ялюється, підсушується для видалення зайвої вологи та розміщується в затінених ділянках для подальшої обробки. Далі відбувається так звана оббивка країв або струшування, також сировина може крутитися в спеціальному барабані, де оббивка країв відбувається шляхом попадання чайного листя на спеціальні внутрішні виступи. До того ж потрібно стежити за тим, щоб листя не ламалося. Такий спосіб передбачає окислення листя тільки по краях і прожилках листа, що називається частковою ферментацією.
Справжній китайський улун в Україні представлено в інтернет-магазині «Cha». Наша компанія одна з небагатьох, яка пропонує чай високої якості, привезений безпосередньо з Китаю. Купити оригінальний чай улун можна в Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі, інших містах.
Ми пропонуємо чай з відмінними смаковими характеристиками, що володіє вишуканим ароматом, замовити який можна онлайн, на сайті компанії. Виготовляється улун з сировини високої якості. За рахунок того, що ми працюємо без посередників, ціна чаю у нас вигідна.
Характеристики улунів
Улун, який багатьом відомий як оолонг, є категорію, до якої входять численні сорти з різними ароматами і смаковими якостями. Можна сказати, що улун – це спосіб обробки чайного листя. Існує кілька видів улунів.
- Слабоферментований або світлий улун.
- Сильноферментований або темний улун.
Виготовляються слабоферментовані улуни на Тайвані, півдні провінції Фуцзянь
Сировиною для цих сортів виступає листя, зібране з кущів, що ростуть у гірських районах. На півдні Фуцзянь виробляють світлі види улунів.
Сильноферментовані улуни виробляють на півночі провінції Фуцзянь і Гуандун. Для темних видів улунів використовується сировина з деревовидних чайних кущів, які ростуть у високогірних районах. Таке листя дуже велике, соковите, шкірясте, ідеально скручується під час в’ялення.
Як виробляються улуни
Збір чайного листя для улунів здійснюється вручну, без використання техніки. Виготовлення після збору сировини включає декілька послідовних етапів. До етапів виробництва північно-фуцзянських улунів належать:
- Збір листя.
- Підв’ялювання.
- Струшування.
- Напівферментація (вироблення).
- Обсмажування.
- Скручування.
- Повторне обсмажування.
- Запікання.
- Вилежування між запіканням.
- Повторне запікання (якщо потрібно).
- Сортування.
До основних етапів виробництва тайваньських улунів належать
- Збір сировини.
- Підв’ялювання.
- Струшування.
- Ферментація (вироблення).
- Обсмажування.
- Сповивання.
- Скручування.
- Обсмажування з розсіюванням.
- Повторне сповивання, скручування.
- Сушка, обсмажування до готовності.
На завершальному етапі відбувається сортування, охолодження і фасування готового чаю.