- Оцінено в 5.00 з 5
ГАБА Лішань тайванський чай Улун (№360)
- Переклад з китайської: Улун за габа технологією Місце, дата виробництва: о. Тайвань, Тайбей, 2023 Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: чаїнки сферичного скручування, колір темно-зелений зі світлими прожилками Аромат: фруктово-ягідний, печений, здобне тісто, кислинка сухофруктів, трохи кураги Смак: солодкий з кислинкою, трохи терпкий, печений, карамельний, мускатний горіх Посмак: збалансований, об'ємний, маслянистий Колір настою:бурштиновий Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, тонкостінна…
- 432₴ /50g
- Вибрати
- Оцінено в 5.00 з 5
Си Цзи Чунь тайванський чай Улун (№360)
- Переклад з китайської: Весна чотирьох сезонів Місце, дата виробництва: о. Тайвань, район Таньпей, 2022 Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: сферичне щільне скручування листа, гарний смарагдовий відтінок чаїнок Аромат: м'який, бузок, поле Смак: квітково-молочний Посмак: тривалий, освіжаючий, виражений Колір настою: золотистий Найбільш слушний посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник
- 432₴ /50g
- Вибрати
- Оцінено в 4.43 з 5
Алішань тайванський чай Улун (№600)
- Переклад з китайської: Улун з гори Алішань Місце, дата виробництва: о. Тайвань, 2022 р. Вид: Тайваньский улун Зовнішній вигляд: великі смарагдові чаїнки сферичного скручування Аромат: насичений, вербова насолода, вершковість Смак: легкий, злегка солонуватий, квітковий Посмак: об'ємний, квітковий, свіжий Колір настою: світлий янтар Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, тонкостінна гайвань
- 630₴ /50g
- Вибрати
- Оцінено в 5.00 з 5
Вень Шань Бао Чжун тайванський чай Улун (№360)
- Переклад з китайської: Дорогоцінний кущ з гори ВеньМісце, дата виробництва: Тайвань, весна 2022Вид: Тайванський улунЗовнішній вигляд: природне поздовжнє скручування листа. Переважно темний лист, видно світле листя, зрідка трапляються черешкиАромат: М'який, квітковий, іноді з нотками родзинокСмак: освіжаючий, з нотками солодкостіПосмак: трав'янисто-квітковий, з нотками солодкості літніх персиківКолір настою: від світлого до насиченого медовогоНайбільш слушний посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник
- 432₴ /50g
- Вибрати
- Оцінено в 5.00 з 5
Чай улун “Женьшеневий” тайванський (№360)
- Переклад з китайської: Жень Шень Улун Місце, дата виробництва: о. Тайвань, високогірний округ Наньтоу, 2022 Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: красиві смарагдові чаїнки щільного сферичного скручування, вкриті женьшеневим пилком, немов оксамитом Аромат: дуже насичений, приємний, з фруктовими та медово-горіховими відтінками Смак: трохи в'яжучий, солодкий, насичений Посмак: солодкий, залишається надовго і навіть саме дихання стає після чаювання трохи солодким Колір настою: зеленувато-золотистий…
- 432₴ /50g
- Вибрати
- Оцінено в 5.00 з 5
Си Цзи Чунь тайванський чай Улун (№150)
- Переклад з китайської: Весна чотирьох сезонів Місце, дата виробництва: о. Тайвань, район Таньпей, 2022 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: сферичне щільне скручування листа, гарний смарагдовий відтінок чаїнок Аромат: м'який, бузок, поле Смак: квітково-молочний Посмак: тривалий, освіжаючий, виражений Колір настою: золотистий Найбільш слушний посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник
- 233₴ /50g
- Вибрати
- Оцінено в 4.80 з 5
Чай улун “Женьшеневий” тайванський (№120)
- Переклад з китайської: Чай "Жень Шень Улун" Місце, дата виробництва: о. Тайвань, 2022 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: тверді темно-зелені грудки, подібні до гальки. Чаїнки вкриті пилком Жень Шеню Аромат: пряний, печений, солодкий Смак: солодкий, в'яжучий, з тонкою гіркуватістю Посмак: свіжий, солодкий, ніби поїв солодкої вати Колір настою: зеленувато-золотистий Найбільш слушний посуд для заварювання: скляна або керамічна гайвань, тонкостінний глиняний…
- 210₴ /50g
- Вибрати
«Темний Дракон», «Бірюзовий Чай», «Цин Ча» – це назви одного й того ж китайського чаю, що відомий поціновувачам як улун. Це не конкретний сорт, а велика група напівферментованих чаїв, ступінь ферментації яких варіюється від 20 до 60%. Китайці називають улун чаєм серединного шляху за рахунок збалансованості смаку й аромату. У смаку поєднуються чорні та червоні сорти, а в ароматі змішані нотки білих і зелених чаїв.
Виробляються улуни у двох провінціях Китаю (Фуцзянь і Гуандун) та на Тайвані з повністю дозрілого соковитого чайного листя, а не його пухнастих напіврозкритих бруньок. Близько години зібрана сировина підв’ялюється, підсушується для видалення зайвої вологи та розміщується в затінених ділянках для подальшої обробки. Далі відбувається так звана оббивка країв або струшування, також сировина може крутитися в спеціальному барабані, де оббивка країв відбувається шляхом попадання чайного листя на спеціальні внутрішні виступи. До того ж потрібно стежити за тим, щоб листя не ламалося. Такий спосіб передбачає окислення листя тільки по краях і прожилках листа, що називається частковою ферментацією.
Справжній китайський улун в Україні представлено в інтернет-магазині «Cha». Наша компанія одна з небагатьох, яка пропонує чай високої якості, привезений безпосередньо з Китаю. Купити оригінальний чай улун можна в Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі, інших містах.
Ми пропонуємо чай з відмінними смаковими характеристиками, що володіє вишуканим ароматом, замовити який можна онлайн, на сайті компанії. Виготовляється улун з сировини високої якості. За рахунок того, що ми працюємо без посередників, ціна чаю у нас вигідна.
Характеристики улунів
Улун, який багатьом відомий як оолонг, є категорію, до якої входять численні сорти з різними ароматами і смаковими якостями. Можна сказати, що улун – це спосіб обробки чайного листя. Існує кілька видів улунів.
- Слабоферментований або світлий улун.
- Сильноферментований або темний улун.
Виготовляються слабоферментовані улуни на Тайвані, півдні провінції Фуцзянь
Сировиною для цих сортів виступає листя, зібране з кущів, що ростуть у гірських районах. На півдні Фуцзянь виробляють світлі види улунів.
Сильноферментовані улуни виробляють на півночі провінції Фуцзянь і Гуандун. Для темних видів улунів використовується сировина з деревовидних чайних кущів, які ростуть у високогірних районах. Таке листя дуже велике, соковите, шкірясте, ідеально скручується під час в’ялення.
Як виробляються улуни
Збір чайного листя для улунів здійснюється вручну, без використання техніки. Виготовлення після збору сировини включає декілька послідовних етапів. До етапів виробництва північно-фуцзянських улунів належать:
- Збір листя.
- Підв’ялювання.
- Струшування.
- Напівферментація (вироблення).
- Обсмажування.
- Скручування.
- Повторне обсмажування.
- Запікання.
- Вилежування між запіканням.
- Повторне запікання (якщо потрібно).
- Сортування.
До основних етапів виробництва тайваньських улунів належать
- Збір сировини.
- Підв’ялювання.
- Струшування.
- Ферментація (вироблення).
- Обсмажування.
- Сповивання.
- Скручування.
- Обсмажування з розсіюванням.
- Повторне сповивання, скручування.
- Сушка, обсмажування до готовності.
На завершальному етапі відбувається сортування, охолодження і фасування готового чаю.