-
NEW!
- Оцінено в 5.00 з 5
Дун Фан Мей Жень тайванський улун (№1600)
- Переклад з китайської: Східна красуня Місце, дата виробництва: о. Тайвань, 2025 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: природне поздовжнє скручування листа. Переважно темний лист, видно світлі ворсисті бруньки Аромат: яскравий, солодкуватий, квітково-ягідний Смак: легка солодкість Посмак: пряний, м'який, медово-квітковий, легка терпкість з нотами червоного чаю і шампанського Колір настою: світлий бурштин Найбільш слушний посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний…
- 1 760₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
NEW!
- Оцінено в 5.00 з 5
ГАБА Улун Чжен Сян тайванський чай (№800)
- Переклад з китайської: Улун за габа технологією Місце, дата виробництва: о. Тайвань, травень 2025 р. (запакований пров. Фуцзянь) Вид: Тайваньский улун Зовнішній вигляд: великі темні чаїнки сферичного скручування Аромат: хлібний, квітковий Смак: хлібний, солодкий, пряний Посмак: тривалий, об'ємний, солодкий, квітковий Колір настою: світлий янтар Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, тонкостінна гайвань
- 880₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Да Ю Лінь Вісокогірний улун з Тайваню (№1200)
- Переклад з китайської: Большой Нефритовый лес Місце, дата виробництва: о. Тайвань, травень 2025 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: великі смарагдові чаїнки сферичного скручування Аромат: легка нотка квітів, свіжість та тонкість гірського туману Смак: ніжний, тонкий, м'який, солодкуватий Посмак: свіжий, тривалий, об'ємний, насичений, з приємною легкою кислинкою Колір настою: яскраво-салатовий Найбільш слушний посуд для заварювання:керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник
- 5 280₴
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Лішань високогірний тайванський чай Улун (№800)
- Переклад з китайської: Улун з грушевої гори Місце, дата виробництва: о. Тайвань, травень 2025 р. Вид: Тайваньский улун Зовнішній вигляд: великі смарагдові чаїнки сферичного скручування Аромат: черешня, квіткова солодкість Смак: хлібний, солодкий Посмак: тривалий, об'ємий, солодкий, квітковий Колір настою: світлий янтар Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, тонкостінна гайвань
- 880₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Чай “Сян Пін Ван” женьшеневий Улун (№800)
- Переклад з китайської: Владика чаю, що дарує безсмертя Жень Шень Улун Місце, дата виробництва: о. Тайвань, високогірний округ Наньтоу, 2024 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: красиві смарагдові чаїнки, щільного сферичного скручування, вкриті женьшеневим пилком, немов оксамитом. Аромат: дуже насичений, приємний, з фруктовими та медово-горіховими відтінками Смак: злегка в'яжучий, солодкий, насичений Посмак: солодкий, залишається надовго і навіть саме дихання стає…
- 880₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Дун Дін високогірний тайванський чай Улун (№600)
- Переклад з китайської: Улун з морозного піку Місце, дата виробництва: о. Тайвань, район Тайпей, травень 2024 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: красиві глянсові чаїнки смарагдового кольору напівсферичного скручування Аромат: квітково-фруктовий Смак: фруктовий, м'який Посмак: тривалий, освіжаючий Колір настою: прозорий, світлий бурштин Найкращий посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник
- 690₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Цзинь Сюань тайванський чай Улун (№360)
- Переклад з китайської: Вогняна Квітка Місце, дата виробництва: Повіт Тай Юй, о. Тайвань, 2025 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: смарагдові чаїнки напівсферичного скручування Аромат: лугових трав, карамелі, молочні ноти Смак: м'який, квітково-фруктовий Посмак: фруктово-медовий Колір настою: світлий бурштин Найбільш слушний посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник
- 486₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Вень Шань Бао Чжун тайванський чай Улун (№360)
- Переклад з китайської: Дорогоцінний кущ з гори Вень Місце, дата виробництва: Тайвань, весна 2025 Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: природне поздовжнє скручування листа. Переважно темний лист, видно світле листя, зрідка трапляються черешки Аромат: М'який, квітковий, іноді з нотками родзинок Смак: освіжаючий, з нотками солодкості Посмак: трав'янисто-квітковий, з нотками солодкості літніх персиків Колір настою: від світлого до насиченого медового Найбільш слушний…
- 486₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Най Сянь Цзинь Сюань тайванський чай Улун (№180)
- Переклад з китайської: Вогняна квітка з молочним ароматом Місце, дата виробництва: о. Тайвань, 2024 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: три-чотири чайні листи та брунька згорнуті у сферичну форму світло-зеленого кольору Аромат: пряний, солодкий, вершковий, молочної карамелі Смак: м'який, солодкий, молочно-м'ятно-ягідний Посмак: яскравий, освіжаючий, вершковий Колір настою: прозорий, яскраво-салатовий Найбільш слушний посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник
- 297₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Дун Фан Мей Жень тайванський чай Улун (№360)
- Переклад з китайської: Східна красуня Місце, дата виробництва: о. Тайвань, 2024 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: природне поздовжнє скручування листа. Переважно темний лист, видно світлі ворсисті бруньки Аромат: яскравий, солодкуватий, квітково-ягідний Смак: легка солодкість Посмак: пряний, м'який, медово-квітковий, легка терпкість з нотами червоного чаю та шампанського Колір настою: світлий бурштин Найбільш слушний посуд для заварювання: керамічна гайвань, тонкостінний глиняний чайник
- 486₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 4.43 з 5
Алішань тайванський чай Улун (№600)
- Переклад з китайської: Улун з гори Алішань Місце, дата виробництва: о. Тайвань, 2024 р. Вид: Тайваньский улун Зовнішній вигляд: великі смарагдові чаїнки сферичного скручування Аромат: насичений, вербова насолода, вершковість Смак: легкий, злегка солонуватий, квітковий Посмак: об'ємний, квітковий, свіжий Колір настою: світлий янтар Найбільш слушний посуд для заварювання: глиняний чайник, тонкостінна гайвань
- 690₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
-
- Оцінено в 5.00 з 5
Лао Ча Ван тайванський чай Улун (№750)
- Переклад з китайської: Владика старого чаю Місце, дата виробництва: о. Тайвань, 2014 р. Вид: Тайванський улун Зовнішній вигляд: глянсові темні чаїнки сферичного скручування. Однорідний, чистий Аромат: Шоколадно-вершковий, деревний, з димком, ноти спецій та квітів Смак: м'який, оксамитовий, густий Посмак: тривалий, приємний, солодкий, відчувається маслянистість з натяком на фруктовість і корицю, з приємною гіркуватістю, що переходить у смак варення з чорної…
- 826₴ /50g
- Вибрати Цей товар має кілька варіантів. Параметри можна вибрати на сторінці товару
«Темний Дракон», «Бірюзовий Чай», «Цин Ча» – це назви одного й того ж китайського чаю, що відомий поціновувачам як улун. Це не конкретний сорт, а велика група напівферментованих чаїв, ступінь ферментації яких варіюється від 20 до 60%. Китайці називають улун чаєм серединного шляху за рахунок збалансованості смаку й аромату. У смаку поєднуються чорні та червоні сорти, а в ароматі змішані нотки білих і зелених чаїв.
Виробляються улуни у двох провінціях Китаю (Фуцзянь і Гуандун) та на Тайвані з повністю дозрілого соковитого чайного листя, а не його пухнастих напіврозкритих бруньок. Близько години зібрана сировина підв’ялюється, підсушується для видалення зайвої вологи та розміщується в затінених ділянках для подальшої обробки. Далі відбувається так звана оббивка країв або струшування, також сировина може крутитися в спеціальному барабані, де оббивка країв відбувається шляхом попадання чайного листя на спеціальні внутрішні виступи. До того ж потрібно стежити за тим, щоб листя не ламалося. Такий спосіб передбачає окислення листя тільки по краях і прожилках листа, що називається частковою ферментацією.
Справжній китайський улун в Україні представлено в інтернет-магазині «Cha». Наша компанія одна з небагатьох, яка пропонує чай високої якості, привезений безпосередньо з Китаю. Купити оригінальний чай улун можна в Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі, інших містах.
Ми пропонуємо чай з відмінними смаковими характеристиками, що володіє вишуканим ароматом, замовити який можна онлайн, на сайті компанії. Виготовляється улун з сировини високої якості. За рахунок того, що ми працюємо без посередників, ціна чаю у нас вигідна.
Характеристики улунів
Улун, який багатьом відомий як оолонг, є категорію, до якої входять численні сорти з різними ароматами і смаковими якостями. Можна сказати, що улун – це спосіб обробки чайного листя. Існує кілька видів улунів.
- Слабоферментований або світлий улун.
- Сильноферментований або темний улун.
Виготовляються слабоферментовані улуни на Тайвані, півдні провінції Фуцзянь
Сировиною для цих сортів виступає листя, зібране з кущів, що ростуть у гірських районах. На півдні Фуцзянь виробляють світлі види улунів.
Сильноферментовані улуни виробляють на півночі провінції Фуцзянь і Гуандун. Для темних видів улунів використовується сировина з деревовидних чайних кущів, які ростуть у високогірних районах. Таке листя дуже велике, соковите, шкірясте, ідеально скручується під час в’ялення.
Як виробляються улуни
Збір чайного листя для улунів здійснюється вручну, без використання техніки. Виготовлення після збору сировини включає декілька послідовних етапів. До етапів виробництва північно-фуцзянських улунів належать:
- Збір листя.
- Підв’ялювання.
- Струшування.
- Напівферментація (вироблення).
- Обсмажування.
- Скручування.
- Повторне обсмажування.
- Запікання.
- Вилежування між запіканням.
- Повторне запікання (якщо потрібно).
- Сортування.
До основних етапів виробництва тайваньських улунів належать
- Збір сировини.
- Підв’ялювання.
- Струшування.
- Ферментація (вироблення).
- Обсмажування.
- Сповивання.
- Скручування.
- Обсмажування з розсіюванням.
- Повторне сповивання, скручування.
- Сушка, обсмажування до готовності.
На завершальному етапі відбувається сортування, охолодження і фасування готового чаю.






















